Ελλαδα

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Παίδων

36 παιδιά και 19 άτομα προσωπικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το νοσοκομείο Παίδων
Πυρκαγιά στην Πεντέλη © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτιά τώρα στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Παίδων - Μεταφέρθηκαν στο «Αγία Σοφία».

Εντολή εκκένωσης δόθηκε στο νοσοκομείο Παίδων ΠεντέληςΑπό το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου. Απομακρύνθηκαν 36 παιδιά που νοσηλεύονταν και 19 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Μεταφέρθηκαν στο Παίδων Αγία Σοφία. 

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Πεντέλη, καθώς και το «Λάστειο» Κέντρο Εγκαυμάτων του νοσοκομείου της Ελευσίνας «Θριάσιο», όπως επίσης η κλινική εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής του Γενικού Κρατικού Αθήνας.

Συντονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νϊκος Παπαευσταθίου, από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ).

Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη αποφασίστηκε η εκκένωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπως μετέδωσε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης η ΕΡΤ.

Ο πυρομετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Γιάνναρος έκανε γνωστό, μιλώντας στο ERTNews, ότι ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για τη διευκόλυνση του έργου των Πυροσβεστών.

«Ήρθε μήνυμα από το 112 να είμαστε σε επιφυλακή όσοι βρισκόμασταν στην περιοχή. Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση ο Πρόεδρός μας για να απομακρυνθούμε από το σημείο» τόνισε ο κ. Γιάνναρος

Φωτιά στην Πεντέλη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Διακοπές στην κυκλοφορία οχημάτων έχουν καταγραφεί σε συγκεκριμένους δρόμους λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε: Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Μήνυμα μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ