Ελλαδα

Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα - Το βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή στο Παλαιοχώρι

Έπιασε φωτιά στον αέρα - Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα. Καρέ καρέ η πτώση του ρωσικού αεροπλάνου κοντά στο Παλαιοχώρι. Το σήμα κινδύνου από τον πιλότο και η φωτιά στον αέρα.

Στην Καβάλα σήμανε συναγερμός μετά την πτώση αεροσκάφους. Το αεροπλάνο κατέπεσε αργά το βράδυ του Σαββάτου (16/7) στην περιοχή ανάμεσα σε Λυδία και Παλαιοχώρι στην Καβάλα.

Επιποδός δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην περιοχή έχουν σταλεί δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ με πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η ηλεκτροδότηση στα γύρω χωριά έχει διακοπεί μετά την πτώση του αεροσκάφους. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε λίγο μετά τις 22:00 σε κάμπο 10 χιλιόμετρα βόρεια από την Ελευθερούπολη Καβάλας, στη Νικίσιανη.

Εκτιμάται ότι το αεροπλάνο, καθώς έπεφτε, προσέκρουσε σε πυλώνα με ηλεκτρικά καλώδια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη και να σημειωθεί γενικό blackout σε Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιο Χριστόφορο και Παλαιοχώρι.

This browser does not support the video element.

Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα - Το αεροπλάνο είχε πιάσει φωτιά στον αέρα

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κάτοικοι είδαν από μακριά φωτιά στον νυχτερινό ουρανό και στη συνέχεια άκουσαν εκρήξεις.

«Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ακούγαμε στη Νικήσιανη βόμβο αεροπλάνου περίεργα χαμηλά, πάνω από τα κεφάλια μας, για ν’ ακολουθήσει αμέσως μετά η γενική διακοπή ρεύματος» τονίζουν στις πρώτες τους δηλώσεις.

Χάρτης με το Παλαιοχώρι Καβάλας όπου κατέπεσε το αεροσκάφος © Google maps

Ρωσικό το αεροπλάνο που κατέπεσε στην Καβάλα - Το σήμα κινδύνου από τον πιλότο

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πιλότος του ρωσικού εμπορικού αεροπλάνου είχε ζητήσει έκτακτη προσγείωση λόγω βλάβης, έχοντας εκπέμψει σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Χρυσούπολης. Τελικά, το αεροσκάφος κατέπεσε φλεγόμενο πέριξ του οικισμού στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροπλάνο ήταν ένα τετρακινητήριο τύπου Antonov, το οποίο εκτελούσε πτήση από τη Σερβία προς την Ιορδανία.

Το βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα

Στα social media έχει αναρτηθεί βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή που το αεροσκάφος χάνει ύψος, ενώ έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ειδικότερα, στο βίντεο φαίνεται μια πύρινη σφαίρα να πλησιάζει το έδαφος. Οι εικόνες από τη συντριβή του αεροπλάνου στην Καβάλα, κοντά στο Παλαιοχώρι, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.