Ελλαδα

Φωτιά στην Αχαΐα: Μήνυμα 112 για εκκένωση χωριών στην Καλλιθέα

Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αχαΐα. Μήνυμα 112 για εκκένωση δύο οικισμών. Μάχη με την πυρκαγιά στην Καλλιθέα δίνουν οι πυροσβέστες.

Δύσκολη η κατάσταση στην Αχαΐα, καθώς μαίνεται η φωτιά στην Καλλιθέα. Όπως έγινε γνωστό, εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή. Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Χαλανδρίτσα.

Η φωτιά στην Αχαΐα ξέσπασε στην περιοχή Καλλιθέα σήμερα Σάββατο (16/7) το μεσημέρι και πήρε διαστάσεις, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Στο μήνυμα 112 το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή Αχαΐας να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς τη Χαλανδρίτσα.

Φωτιά στην Αχαΐα: Οι επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις, έχοντας τη συνδρομή από εναέρια μέσα. Στη φωτιά στην Αχαΐα επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 24 οχήματα, καθώς και 34 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 4 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.