Ελλαδα

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης - Η «φωνή» πίσω από μεταγλωττίσεις σε πασίγνωστες παιδικές σειρές

Το αντίο από τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Μάζης έγινε πασίγνωστος μέσα από τις μεταγλωττίσεις παιδικών σειρών στα 80s και 90s
Ο Γιώργος Μάζης έγινε πασίγνωστος μέσα από τις μεταγλωττίσεις παιδικών σειρών στα 80s και 90s © YouTube

Ο Γιώργος Μάζης πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Οι μεταγλωττίσεις σε παιδικές σειρές των 80's και 90's. Η χαρακτηριστική βαριά φωνή του.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε ο Γιώργος Μάζης. Ο διάσημος ηθοποιός είχε δώσει τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις διάσημων κινουμένων σχεδίων στα 80's και 90's ανάμεσα στα οποία ήταν οι «Αστρομαχητές» και το «Υποβρύχιο Κεραυνός».

Μεταξύ άλλων ήταν ο... Σρέντερ στα Χελωνονιτζάκια, o Hordak στη σειρά She-Ra, ο Μπάρνεϊ στους Φλίντστοουνς, ο Κόα στο «Βιβλίο της Ζούγκλας», ο Οβελίξ στον «Αστερίξ», ο Κολτ και ο Νέμεσις στη σειρά «Σερίφης του Διαστήματος και Αστρομαχητές».

Γιώργος Μάζης μεταγλώττιση
Γιώργος Μάζης - Μεταγλώττιση
Ο Σερίφης του Διαστήματος και οι Αστρομαχητές Επεισόδιο 4 Μεταγλωττισμένο

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρετά τον Γιώργο Μάζη

Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Γιώργου Μάζη έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

«Καθώς οδηγώ προς την Επίδαυρο ένα θλιβερό νέο ήρθε για έναν πολύ καλό συναδελφό μας που έφυγε δυστυχώς… Και ο Γιώργος Μάζης δεν είναι πια ανάμεσά μας… ένας πολύ καλός μου φίλος πού μαζί του ξεκίνησα την ιστορία της μεταγλώττισης και συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί στο θέατρο Καλό ταξίδι Γιώργο μου», έγραψε στο Facebook για τον Γιώργο Μάζη.

Καθώς οδηγώ προς την Επίδαυρο ένα θλιβερό νέο ήρθε για έναν πολύ καλό συναδελφό μας που έφυγε δυστυχώς... Και ο Γιώργος...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Saturday, July 16, 2022

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μάζης

Ο Γιώργος Μάζης γεννήθηκε το 1938 στην Ελευσίνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, έγινε πασίγνωστος, δίνοντας τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του σε πολλές ξένες παιδικές ταινίες και σειρές, οι οποίες μεγάλωσαν πολλές γενιές στην ελληνική τηλεόραση.

Παντρεύτηκε τη δεκαετία του 1970 με την ηθοποιό Ελπίδα Μπραουδάκη αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα τον Αύγουστο του 2021 πέθανε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλοςη «φωνή» του Μάμρα (Θάντερκατς) και του Όπτιμους Πράιμ (Τρανσφόρμερς) μεταξύ άλλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ