- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έρευνα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στη Σάμο – Το χρονικό
Εικόνες από τη διάσωση του πληρώματος
Σάμος: Πώς έγινε το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς – Έρευνα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.
Τα αίτια της πτώσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi-8 που στοίχισε τη ζωή στα δυο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο, αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των δυο που σώθηκαν. Την ίδια ώρα έρευνα θα διεξαχθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.
Όπως έγινε γνωστό από την περιγραφή του μηχανικού αεροσκαφών με καταγωγή από τη Μολδαβία, ο οποίος διασώθηκε, την ώρα που κατέβαιναν να πάρουν νερό, μια ριπή ανέμου τους χτύπησε και αναποδογύρισε το ελικόπτερο.
«Στο σημείο που βρισκόμασταν πάνω στο βουνό, βλέπαμε την εξέλιξη. Προσωπικά δεν το είδα να πέφτε, αλλά το είδαν πολλοί, το είδαν από το απέναντι νησί που παρακολουθούσαν τη φωτιά. Το είδαν όλοι να φορτώνει και την ώρα που πάει να απογειωθεί να το καθηλώνει ο αέρας. Ο αέρας χθες ήταν κάτι το φοβερό. Είχες την εντύπωση ότι πετούσε πέτρες. Ήταν πολύ δύσκολη, ειδικά προς το βράδυ που δυνάμωνε, η κατάσταση», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο δήμαρχος δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.
Το ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά του νησιού. Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο Μολδαβός μηχανικός του ελικοπτέρου και ο χειριστής, επίσης Μολδαβός, που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή.
Με ασφάλεια οδηγείται ο Μολδαβός μηχανικός στο όχημα της ΕΟΔ Σάμου για να παραδοθεί στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ Σάμου.
Posted by Samos24.gr on Wednesday, July 13, 2022
Το χρονικό της πτώσης του ελικοπτέρου
Το ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο τύπου Μi-8, είχε απογειωθεί από τη Σάμο στις 16.39 της Τετάρτης με τέσσερα άτομα πλήρωμα, έναν Ρουμάνο, δύο Μολδαβούς χειριστές και έναν Έλληνα σύνδεσμο-μεταφραστή, για την κατάσβεση φωτιάς. Το ατύχημα συνέβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 17.55 εν μέσω ανέμων έντασης έξι μποφόρ.
Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.
Posted by Samos24.gr on Wednesday, July 13, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.