Ελλαδα

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκε ο πιλότος - Εντοπίστηκαν άλλοι δυο

Σύμφωνα με την πυροσβεστική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνετρίβη ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο Παλαιοχώρι της Σάμου.
Πτώση Ελικοπτέρου © Samos24.gr

Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι.

Το ελικόπτερο είχε τέσσερα άτομα πλήρωμα και κατέπεσε στην περιοχή Άγιος Μηνάς, στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου. Πρόκειται για ενοικιαζόμενο ελικόπτερο τύπου Μi8 με τριμελές ξένο πλήρωμα -ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί- και έναν Έλληνα μεταφραστή.

Σύμφωνα με πηγές της Athens Voice, ο πρώτος διασωθείς είναι ο Ρουμάνος πιλότος. Αυτή την ώρα δίνει πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού.

Πηγές από το Λιμενικό αναφέρουν ότι εντοπίστηκε και δεύτερο άτομο το οποίο και περισυνελέγη από πλωτό σκάφος. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησής του (ΚΑΡΠΑ). Πριν από λίγο εντοπίστηκε και τρίτο άτομο και σπεύδει το Λιμενικό στο σημείο για να το περισυλλέξει. Είναι άγνωστη αυτή την ώρα η κατάσταση της υγείας του.

Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής κάνει λόγο για έναν διασωθέντα. Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης ενισχύονται συνεχώς από σκάφη του Λιμενικού, είναι σε ανοικτή γραμμή το Πολιτικής Προστασίας με το Ναυτιλίας, οπότε αναμένεται νεότερη πληροφόρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασθενοφόρο θα πάρει τον διασωθέντα -ο οποίος έχει σοβαρή υποθερμία- και θα τον διακομίσει στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ