Ελλαδα

Στην Εντατική 40χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τη γέννα

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ηράκλειο: 40χρονη υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τη γέννα και εισήχθη στην Εντατική.

Μάχη για τη ζωή της δίνει στο Ηράκλειο Κρήτης μία 40χρονη, η οποία υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τη γέννα. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν πριν δύο 24ωρα όταν η 40χρονη έγκυος γυναίκα πήγε να γεννήσει στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Η διαδικασία του τοκετού ήταν επιτυχής, καθώς η γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο μωρό.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα υπέστη αλλεργικό σοκ με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην Εντατική.

«Η γυναίκα έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί θα την υποβάλουν σε αξονική τομογραφία προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση του εγκεφάλου», ανέφερε μιλώντας στο cretapost η αναπληρώτρια διοικήτρια Βενιζελείου, Ελευθερία Κωστάκη η οποία παράλληλα τόνισε ότι η 40χρονη δεν είχε ιστορικό αλλεργίας.

Λιμενικό και γιατροί διέσωσαν τουρίστρια που έπαθε αλλεργικό σοκ σε ιστιοπλοϊκό

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Λιμενικό προχώρησε στη διάσωση μιας 40χρονης τουρίστριας, πολωνικής καταγωγής, που υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ επέβαινε σε ιστιοπλοϊκό, στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε ότι η γυναίκα είχε πάθει αλλεργικό σοκ και ότι κινδύνευε η ζωή της. Άμεσα με εντολή της λιμενικής αρχής Μήλου απέπλευσε ιδιωτική λάντζα με επιβαίνοντα ένα στέλεχος του Λιμενικού και δύο γιατρούς που ενεργοποιήθηκαν από το τοπικό Λιμεναρχείο με μέριμνα του Λιμενάρχη και μετέβησαν την περιοχή.

Αφού προσέγγισαν το ιστιοφόρο, οι γιατροί της έκαναν δύο ενέσεις αδρεναλίνης. Αμέσως η γυναίκα μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μήλου που την περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τη συνοδεία περιπολικού οχήματος του Λιμενικού διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Η τουρίστρια είναι καλά στην υγεία της.