Ελλαδα

«Ιερή αγανάκτηση» μητροπολίτη για τη βάφτιση παιδιών ζεύγους γκέι από τον Ελπιδοφόρο

Η επιστολή του Αντώνιου Γλυφάδας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Άγνοια δηλώνει ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για τη βάφτιση παιδιών ομόφυλου ζευγαριού – Τι αναφέρει στην επιστολή του.

Την δική του απάντηση σχετικά με την βάφτιση που τέλεσε στη Βουλιαγμένη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, καθώς ο ίδιος δεν είχε δώσει τη σχετική άδεια, έδωσε με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας έστειλε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος.

Μάλιστα τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενήργησε «αυτοβούλως και αντικανονικώς εντός της Μητρόπολής του» και αναφέρει ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί σχετικά και δεν παραβρέθηκε στο μυστήριο και υποστηρίζει εμμέσως ότι δεν γνώριζε πως τα παιδιά που βαπτίστηκαν «ανατρέφονται από δύο πρόσωπα του ιδίου φύλου».

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, επισημαίνει ότι στέλνει την επιστολή «εξ αφορμής του θορύβου που προεκλήθη» και λέει ότι αυτός δεν είχε ενημερωθεί για το τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Όπως τονίζει ο κκ Αντώνιος «ο Σεβασμιότατος Αμερικής μου εζήτησεν εγγράφως άδειαν να τελέση «την βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση».

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος λέει ότι δεν είχε καμία γνώση για ό,τι έγινε και δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ούτε πριν της βάφτισης ούτε μετά από αυτή, ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του τονίζει ότι δεν παρεβρισκόταν στον Ναό κατά τη διάρκεια της βάφτισης.

Αναλυτικά επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας προς την Ιερά Σύνοδο

Ευάγγελος Μπούσης - Πίτερ Ντούντας: Η βάφτιση των παιδιών τους στη Βουλιαγμένη

Να βαφτίσουν τα παιδιά τους στην Αθήνα επέλεξαν οι σχεδιαστές μόδας Ευάγγελος Μπούσης και Πίτερ Ντούντας.

Τα παιδιά του ζευγαριού πήραν τα ονόματα Αλέξιος και Ελένη. Ανάμεσα στους οκτώ νονούς που επέλεξαν ήταν και η χρυσή κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου και το γνωστό μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολίνη αλλά και ο αδερφός του Ευάγγελου Μπούση, Γιώργος.

Μετά το τέλος του Μυστηρίου ακολούθησε πάρτι σε γνωστό ξενοδοχείο.

Φωτογραφίες από τη βάφτιση δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Μπούσης, ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε: «Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη από τις πολλές βαπτίσεις σαν τη δική μας και ότι ο καθένας μπορεί να αισθανθεί ότι έχει μια θέση στην πίστη που έχει επιλέξει».