- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ
Με σφαίρες στα πόδια ο 23χρονος με καταγωγή από τη Γεωργία
Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ: Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. – Ένας τραυματίας - Οκτώ οι προσαχθέντες.
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η αστυνομία πίσω από το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ένας 23χρονος, σεσημασμένος για ληστείες και ναρκωτικά, είναι το άτομο που τραυματίστηκε κατά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς. Ο τραυματίας, με καταγωγή από τη Γεωργία, υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου έφτασε με τραύματα στα πόδια από πυροβόλο όπλο. Στο μεταξύ, σε οκτώ ανήλθαν οι προσαγωγές της αστυνομίας για το επεισόδιο.
Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές κλήθηκαν λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ στο χώρο που στεγάζεται το Τμήμα Θετικών Επιστημών έπειτα από καταγγελία για πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν κυλίδες αίματος σε ένα παγκάκι και δίπλα του κάλυκες από πυροβόλο όπλο, δεν υπήρχε όμως τραυματίας στο σημείο καθώς το συμβάν είχε λήξει. Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Γεννηματάς.
Στον χώρο της συμπλοκής ο πρύτανης του ΑΠΘ
Στο σημείο της συμπλοκής με πυροβολισμούς, που σημειώθηκε στην είσοδο του ΑΠΘ προς την Πλατεία Χημείου, μετέβη ο πρύτανης του Αριστοτελείου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου και ενημερώθηκε για τις αστυνομικές έρευνες.
Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαϊωάννου γνωστοποίησε πως άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο επιχείρησαν να εισέλθουν με αυτοκίνητο στο campus και να παραβιάσουν την κεντρική μπάρα ελέγχου της εισόδου στον κεντρικό δρόμο της πανεπιστημιούπολης από την Εγνατία μέχρι την Αγίου Δημητρίου, αλλά η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του ΑΠΘ τους απέτρεψε.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή εισήλθαν μέσω μικρής πόρτας εισόδου του πανεπιστημίου επί της οδού Εθνικής Αμύνης, η οποία παραμένει ανοιχτή, καθώς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
«Ενημερώθηκα για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Προφανώς το περιστατικό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανεπιστήμιο. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό σε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και δράση των αρμόδιων αρχών, όπως και έγινε. Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ διώκεται όπως και σε κάθε γειτονιά της πόλης και κάθε απόπειρα εγκληματικής ενέργειας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.
«Για πάρα πολλά χρόνια, εγκληματικά στοιχεία αναζητούσαν καταφύγιο μέσα στο campus του πανεπιστημίου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι μπορούσαν να δρουν ανενόχλητα, εκμεταλλευόμενα το αχανές της έκτασης και ένα άτυπο "άβατο", που επέβαλε ο εκφυλισμός της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου. Αυτό άλλαξε, όμως, κάθε μέρα οφείλουμε να το περιφρουρούμε και να μην εφησυχάζουμε. Οι δημόσιες αρχές ασκούν στο ΑΠΘ όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο ΑΠΘ ο νόμος του 4623/2019, όπως και κάθε νόμος εφαρμόζεται και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Αυξάνεται η ποινή για τους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πώς μπορεί να μειωθεί στο μισό το ποσό
Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκινά ο μαραθώνιος για τη διεκδίκηση των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Η πρόγνωση της ΕΜΥ - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από πρόσκαιρες καταιγίδες
Μια μικρή καλλιτεχνική «ανάσα» στην καθημερινότητα των μετακινήσεων
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για τον περιορισμό της
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Μέγιστη ετοιμότητα για το τριήμερο, με αυστηρούς ελέγχους, απαγορεύσεις φορτηγών και την καμπάνια «ΟΔΥΣΕΑΣ»
Σε εφαρμογή τίθενται αυστηρότερα μέτρα κατά της εισιτηριοδιαφυγής, με περισσότερους ελέγχους και χρήση τεχνητής νοημοσύνης στους σταθμούς
Τι γιορτάζουμε και γιατί είναι κινητή εορτή
Έκτακτα δρομολογια ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων
Πού θα δείτε το Μητρώο Παρόχων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη περιέγραψε τα θέματα και πώς απάντησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.