Ελλαδα

Κακοκαιρία: Οχυρώνονται στη Βόρεια Εύβοια

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε επιφυλακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία: Οχυρώνονται στη Βόρεια Εύβοια – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε επιφυλακή )
Κακοκαιρία © Εurokinissi

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3.

Πρόσκαιρα έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικού χαρακτήρα, πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής ενώ η αστάθεια αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου και σε κάποιες περιοχές και τα ξημερώματα της Κυριακής. Η Θεσσαλία η Εύβοια και οι Σποράδες είναι μεταξύ των περιοχών όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Στο χωριό Αχλάδι της Εύβοιας οι κάτοικοι «οχυρώνουν» τις κατοικίες τους και προετοιμάζονται για τις έντονες βροχοπτώσεις που αναμένονται το βράδυ του Σαββάτου (9/7).

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ισχυροί άνεμοι και βροχές θα πλήξουν, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι οποίες κατά τόπους που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών ακόμη και χαλάζι.

Στο υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, εκτός από τα δυτικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι τη νύχτα στη Θάσο

Στο νησί της Θάσου, από την ισχυρή νεροποντή που ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία και παρασύρθηκαν οχήματα.

Σύμφωνα με το kavalanews, οι δρόμοι έγιναν «ποτάμια» στα χωριά Αστρίδα και Μαριές, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική καθώς σταθευμένα οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η καλοκαιρινή καταιγίδα η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Σε ορισμένες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Σιάτιστα) οι δρόμοι θύμιζαν ποτάμια δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις των πολιτών.

Η πτώση της θερμοκρασίας συνδυάζεται σε ορισμένες περιοχές, όπως η Λάρισσα και τα παράλια της Αγιάς, με έντονους ανέμους. Στη Βελίκα τα ρέμματα φούσκωσαν με τις Αρχές να εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς.

Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3

Σε ισχύ βρίσκεται και σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ