Ελλαδα

Μαχητικά αεροσκάφη διασταυρώθηκαν με ανεμοπτεριστές στην Κορινθία - Πώς αποφεύχθηκε το δυστύχημα

Πότε έγινε το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολεμικά αεροσκάφη σε σχηματισμό
Πολεμικά αεροσκάφη © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Μαχητικά αεροσκάφη και ανεμοπτεριστές σε κοντινή απόσταση στην Κορινθία - Πετούσαν στην πεδιάδα Φενεού χωρίς σχέδιο πτήσης

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία καταγράφηκε στην πεδιάδα του Φενεού ανάμεσα σε Αχαΐα και Κορινθία, όταν πολεμικά αεροσκάφη «διασταυρώθηκαν» με ανεμοπτεριστές.

Όπως μετέδωσε το ΟPEN, ένας σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας διασταυρώθηκε ξαφνικά με δύο ανεμοπτεριστές που έκαναν αλεξίπτωτο πλαγιάς. Όταν ο σχηματισμός προσέγγισε την περιοχή στις 12:57, βρέθηκαν μπροστά τους τα δύο αυτά αλεξίπτωτα, χωρίς οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας να γνωρίζουν ότι υπήρχε αεραθλητική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο σημείο. Το ένα αεροσκάφος πέρασε από το πρώτο αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, ενώ από το δεύτερο μόλις στο μισό. Η τόση μικρή απόσταση στην οποία διασταυρώθηκαν θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία, αφού από τα καυσαέρια θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα για τους δύο ανεμοπτεριστές.

Οι πιλότοι επικοινώνησαν με το αρμόδιο κέντρο ελέγχου, και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποβληθεί κάποιο σχετικό σχέδιο πτήσης. Το περιστατικό καταγράφηκε στις 22 Ιουνίου, ωστόσο δεν είχε έρθει νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας. 

Παρολίγον τραγωδία – Μαχητικό αεροσκάφος διασταυρώθηκε με αλεξιπτωτιστές | OPEN TV

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ