Ελλαδα

Μητροκτονία στην Κρήτη: Επεισοδιακή η μεταφορά του δράστη στο δικαστήριο - Φώναζε βοήθεια

Το χρονικό του εγκλήματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μητροκτονία στην Κρήτη: Σε κατάσταση αμόκ δράστης - Φώναζε στο δικαστήριο.

Επεισοδιακή ήταν η προσαγωγή στα δικαστήρια του 42χρονου άνδρα, ο οποίος δολοφόνησε την 67χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι της στο κέντρο του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, ευρισκόμενος σε κατάσταση παροξυσμού, φώναζε «βοήθεια» στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου. Η εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια και λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο άνδρας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Μητροκτονία στην Κρήτη: Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συνέβησαν τα ξημερώματα σε γειτονιά, στο κέντρο του Ηρακλείου. Ο άνδρας, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πήρε ένα ξύλινο αντικείμενο και χτύπησε τη μητέρα του με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς ωστόσο οι διασώστες να καταφέρουν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί που κλήθηκαν εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο μητροκτόνο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο 42χρονος άνδρας δεν διέμενε με τη μητέρα του και πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι της, όπου ακολούθησε καβγάς μεταξύ τους.

Το σπίτι όπου ο 42χρονος δολοφόνησε την μητέρα του στο Ηράκλειο Κρήτης © neakriti.gr

Το σπίτι όπου ο 42χρονος δολοφόνησε την μητέρα του στο Ηράκλειο Κρήτης © neakriti.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, creta24.gr, neakriti.gr