Ελλαδα

Θάνατος 14χρονης σε λούνα παρκ στον Βόλο: Κακουργηματικές διώξεις τρία χρόνια μετά

Τι έδειξε η προκαταρκτική έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρες κοιτούν τον μηχανισμό παιχνιδιού σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή της 14χρονη
Παιχνίδι λούνα παρκ στον Βόλο © EUROKINISSI / LARISSANET

Θάνατος 14χρονης σε λούνα παρκ στον Βόλο: Οι νέες διώξεις, τα συμπεράσματα της έρευνας και το χρονικό του δυστυχήματος

Ποινική δίωξη σε τρία πρόσωπα άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας σε λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου πριν από τρία χρόνια. 

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση διώξεων για θανατηφόρα έκθεση με ενδεχόμενο δόλο εναντίον τριών ατόμων και συγκεκριμένα, της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του τεχνικού ασφαλείας και του χειριστή του παιχνιδιού «χαλί», από το οποίο εκσφενδονίστηκε το άτυχο κορίτσι, ενώ βρισκόταν εν κινήσει. Ο δόλος συνίσταται στο γεγονός ότι λόγω κακής λειτουργίας/χρήσης του ίδιου μηχανήματος είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα, το 2009, ένα 9χρονο κοριτσάκι, στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο στην περίπτωση του δυστυχήματος του Αλμυρού, το 2019, όσο και σε εκείνη της Χαλκίδας, διαπιστώθηκε πως δεν λειτουργούσε ο κόφτης ταχύτητας, οι μπάρες ασφαλείας δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και ότι οι μεγάλες ταχύτητες με συγκεκριμένη περιστροφή δεν ήταν ασφαλείς για τους χρήστες.

Η 76χρονη σήμερα, ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για το ατύχημα στη Χαλκίδα για σωματική βλάβη από αμέλεια. Για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης Αλμυρού, στις 30 Αυγούστου 2019, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο Εφετείου.

Το μηχάνημα παραμένει κατασχεμένο στο χώρο της εμποροπανήγυρης, η οποία μετά από δύο χρόνια, θα λειτουργήσει και πάλι φέτος, χωρίς όμως, τα παιχνίδια «χαλί» και «ταψί», σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η δημοτική Αρχή Αλμυρού, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκμίσθωσης του χώρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ