Ελλαδα

Αποτελέσματα πανελληνίων 2022: Σήμερα οι βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα

Τι ώρα θα ανακοινωθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Γυναίκα κοιτά τις βαθμολογίες έξω από σχολείο
Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αποτελέσματα πανελληνίων 2022: Οι βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα, ο υπολογισμός μορίων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022 για τα Ειδικά Μαθήματα αναμένεται να ανακοινωθούν το πρωί της Τετάρτης (6/7) από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, των δύο μουσικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα γίνουν γνωστά στις 11:00 π.μ.

Αποτελέσματα πανελληνίων 2022-Ειδικά Μαθήματα: Πού μπορούν να δουν τις βαθμολογίες οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία που έλαβαν σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το είχαν ήδη αιτηθεί στο gov.gr. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Πώς γίνεται ο υπολογισμός μορίων

Ο υποψήφιοι, μέσω της εφαρμογής ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ που είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων και για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου σε ημερομηνίες που θα γνωστοποιηθούν από το ΥΠΑΙΘ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ