Ελλαδα

Πυρκαγιές: Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική

65 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fotia-metopa

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής για τις δασικές πυρκαγιές.

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές και τον πολύ υψηλό κίνδυνο φωτιάς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Όπως ανέφερε η κυρία Ραφαέλα Τζίμα, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας.

Σημαντικότερη θεωρείται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις αυτή που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό, γι'αυτό και εστάλη μήνυμα προς τους πολίτες από το 112 για προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση.

Προς το παρόν, πάντως, παρατηρείται σταθερή μείωση στον ρυθμό εξάπλωσης της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό, ενώ όπως σημείωσε η κ. Τζίμα, σε ορισμένα σημεία η ένταση έχει εκμηδενιστεί. Επιπλέον, τονίστηκε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πλησίον της λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι αντιμετωπίστηκε σε 20 λεπτά από τις επίγειες δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ