Οι Τούρκοι ψηφίζουν Σκιάθο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές
Τον Αύγουστο οι πρώτοι Τούρκοι επισκέπτες στο νησί
Τουριστικό άνοιγμα της Σκιάθου στην τουρκική αγορά - Τον Αύγουστο οι πρώτοι Τούρκοι επισκέπτες στο νησί.
Η ανάδειξη της Σκιάθου ως νέου και ελκυστικού προορισμού για την τουριστική αγορά της Τουρκίας και ειδικότερα της Κωνσταντινούπολης, ήταν ο στόχος ταξιδίου εξοικείωσης (fam trip) που διοργάνωσε από τις 24 έως τις 26 στο νησί των Σποράδων η Υπηρεσία ΕΟΤ Τουρκίας, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο. Στο fam trip συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ανατολικής Θράκης και έξι στελέχη του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB), καθώς και δύο δημοσιογράφοι περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας της γειτονικής χώρας.
Η τουρκική αποστολή επισκέφθηκε το δημαρχείο του νησιού, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Θοδωρή Τζούμα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Αλέξανδρο Ευσταθίου, τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της TÜRSAB Ανατολικής Θράκης, Orhan Çebi, δήλωσε ενθουσιασμένος από την ομορφιά της Σκιάθου και ανακοίνωσε πως στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ταξιδέψουν στο νησί οι πρώτοι Τούρκοι επισκέπτες.
Κατά την παραμονή τους στην Σκιάθο, οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν με καΐκι τον γύρο του νησιού και να γνωρίσουν όλες τις παραλίες του, ενώ μετά από στάση στα διάσημα Λαλάρια επισκέφθηκαν τη μεσαιωνική πόλη της Σκιάθου «Κάστρο» όπου σώζεται και τζαμί του 16ου αιώνα, με τον κο Τζούμα να τους ενημερώνει για τα αναστηλωτικά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιλάμβανε, ακόμα, ξενάγηση στη Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον ηγούμενό της, αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Κατσούρα, γνωριμία με το παραδοσιακό οινοποιείο «Παρίσση» και επίσκεψη στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και στο σπίτι - μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.