Ελλαδα

Ενημέρωση ΕΟΔΥ: Σε Αττική και Κρήτη η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων

Ποια στελέχη της Όμικρον επικρατούν στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Γυναίκα με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

ΕΟΔΥ: Η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την Ευρώπη - Η ενημέρωση από τους καθηγητές για το νέο κύμα

Σε ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (4/7) ΕΟΔΥ, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην ενημέρωση, τα στελέχη Όμικρον Β Α4 - Α5 είναι τα περισσότερα πλέον και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στην Αττική και την Κρήτη, ενώ ακολουθούν τα νησιά του Ιονίου και το Νότιο Αιγαίο.

«Όλη η Ευρώπη είναι στο κόκκινο με την πανδημία, όλα τα κράτη έχουν αύξηση τον αριθμό κρουσμάτων. Αύξηση υπάρχει και στον αριθμό θετικότητας, με βάση των αριθμό των τεστ που διεξάγει το κάθε κράτος», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Αυτό που παρατηρείται, επίσης, είναι η αύξηση των επαναλοιμώξεων. Μάλιστα, υπάρχει αύξηση των νοσηλειών ωστόσο το θετικό είναι ότι αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε αύξηση των διασωληνωμένων. Σημαντική είναι η αύξηση των νέων κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, ενώ η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή. Όσον αφορά τις επαναλοιμώξεις και σε αυτές καταγράφεται αύξηση ανά εβδομάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους καθηγητές, τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 150 με 200 χιλιάδες. Σχετικά με την αύξηση θανάτων τις τελευταίες ημέρες, οι καθηγητές επισήμαναν ότι πρέπει να αξιολογηθεί σε επίπεδο εβδομάδας, «θεωρούμε πως πρόκειται για μια συγκυρία», υπογράμμισαν.

Η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρό του ΕΟΔΥ και καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη, καθώς και τον α’ αντιπρόεδρο και αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ