Ελλαδα

Δημήτρης Λιγνάδης: «Η υπόθεση είναι φιάσκο», λέει ο αδελφός του

«Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που είναι επαγγελματίες», δηλώνει ο Γιάννης Λιγνάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο
Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο αδελφός του Γιάννης για την υπόθεση, την πρόταση του εισαγγελέα και τις δηλώσεις Κούγια για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει στη φυλακή, όσο το δικαστήριο εξετάζει τις καταγγελίες για βιασμούς που υπάρχουν εις βάρος του. Ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης, επιμένει ότι ο σκηνοθέτης είναι αθώος και χαρακτηρίζει την υπόθεση «φιάσκο». 

Ο Γιάννης Λιγνάδης μίλησε στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και πάλι» και μεταξύ άλλων ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης «έχει αμαρτίες, αλλά στις αμαρτίες του δεν είναι ο βιασμός». Ακόμη, σχολίασε πως «υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που είναι επαγγελματίες».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει την πρόταση του εισαγγελέα που δήλωσε την ενοχή για τους τρεις βιασμούς ανηλίκων και την απαλλαγή του για την 4η υπόθεση που ο μηνυτής δεν προσήλθε, ο Γιάννης Λιγνάδης απαντά: «Δέχθηκα να μιλήσω στο κανάλι σας και μάλιστα σε μία εκπομπή που έχει πολλάκις λιθοβολήσει τον αδερφό μου, όθεν και έχει πλήξει και την υπόληψή του οικογενειακού ονόματος, με άπλυτο κατά τη γνώμη μου τρόπο. Δέχθηκα να μιλήσω, γιατί τώρα θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος και η συγκυρία. Να κρίνω την απόφαση του λειτουργού της δικαιοσύνης, του εισαγγελέα δεν είναι ούτε πρέπον. Δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω αυτή τη στιγμή για τη διαδικασία της δίκης, η οποία βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση».

Ο Γιάννης Λιγνάδης ρωτήθηκε για τη φράση του δικηγόρου υπεράσπισης του αδελφού του, Αλέξη Κούγια, περί «επαγγελματιών ομοφυλόφιλων» και απάντησε ως εξής: «Κοιτάξτε, μπορεί επειδή τώρα έχουν γίνει πολύ προσεκτικοί και υποτίθεται πρέπει να είμαστε politically correct σε αυτά που λέμε, ο κ. Κούγιας εξήγησε τι εννοεί, ε, εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα. […] Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που είναι επαγγελματίες. Απλώς ενοχλούν ίσως όταν ακούγονται σε μια κοινωνία που έχει βάλει ένα προσωπείο καλόγριας. Και όσον αφορά στο θέμα του θεάτρου που με ρωτήσετε, αυτά είναι παθογένειες, τα έχω γράψει κιόλας. Είναι αυτοάνοσα νοσήματα, δηλαδή τα γεννά ο ίδιος ο χώρος. Να μην παίζουμε τις καλόγριες, άμα είναι να γίνουμε όλοι, να γίνουμε όλοι όντως. Όλοι είμαστε αμαρτωλοί, όλοι έχουμε αμαρτίες, δηλαδή ποιος δεν έχει;».

Οσο για τις συναντήσεις που έχει με τον Δημήτρη Λιγνάδη τους τελευταίους πέντε μήνες είπε: «όταν τον συναντώ, απλώς καθόμαστε και μιλάμε για άσχετα θέματα, μη νομίζετε ότι αρχίζουμε τις αποκαλύψεις, εξομολογήσεις και αερολογίες. Όλα αυτά δεν ξέρω, μπορεί να γίνονται σε άλλους ανθρώπους. Δεν γίνονται στη δική μας περίπτωση», είπε ο Γιάννης Λιγνάδης. 

Γιάννης Λιγνάδης: «Σπάει» τη σιωπή του και μιλά για τις κατηγορίες σε βάρος του αδερφού του

Δημήτρης Λιγνάδης: Την ενοχή για τρεις βιασμούς ανηλίκων πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή του 57χρονου ηθοποιού, σκηνοθέτη και τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Όπως πρότεινε ο εισαγγελέας, «ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένοχος για τον βιασμό του Αλί, του πρώτου μηνυτή. Ένοχος για τον βιασμό του Σ., του δεύτερου μηνυτή. Ένοχος για τον βιασμό του Π., του τρίτου μηνυτή. Αθώος για τον τέταρτο βιασμό του Μ., ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο».

Η υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Κούγια και του κατηγορουμένου περί δήθεν πολιτικής δίωξης και σκευωρίας δεν έπεισε τον εισαγγελέα. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγή και εκτιμάται ότι μέσα στο Ιούλιο θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου. «Η άσκηση βίας στη σεξουαλική πράξη είναι αποδοκιμαστέα από τον ποινικό κώδικα, ακόμα κι αν έχει προηγηθεί άλλη σεξουαλική πράξη με συναίνεση», τόνισε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε για τον τέταρτο καταγγέλλοντα:

«Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του. Ούτε την ακριβή του διεύθυνση δεν έδωσε στις Αρχές. Οι αμφιβολίες λειτουργούν υπέρ του κατηγορουμένου».

Μάλιστα, απέδωσε δόλο στον κατηγορούμενο, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Υποστήριξε ότι «υπήρχε συγκεκριμένη μεθοδολογία, βάσει της οποίας δρούσε με κοινό παρονομαστή την ανηλικότητα των καταγγελλόντων, το μη υποστηρικτικό οικογενειακό τους περιβάλλον και την καλλιέργεια σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταγγέλλοντες, στους οποίους υποσχόταν βοήθεια σε επαγγελματικό επίπεδο»

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης ήταν εύκολος στόχος γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, συμπληρώνοντας ότι «κοινός παρονομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής. Κοινό χαρακτηριστικό το περιβάλλον των παθόντων. Εκείνος καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε στην επαγγελματική τους ανέλιξη».

«Η υπόθεση είναι αποδεικτικά ώριμη» κατέληξε ο κ. Κούντριας, και απέρριψε τους ισχυρισμούς της πλευράς Λιγνάδη για ύπαρξη σκευωρίας σε βάρος του με σκοπό να πληγεί ο ίδιος ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ