Ελλαδα

Στη Βουλή ο απολογισμός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Το ευχαριστώ του Κοινοβουλίου στην Γιάννα Αγγελοπούλου και η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της Βουλής των Ελλήνων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ελλάδα 2021»: Εκδήλωση παρουσίασης και απολογισμού του έργου της Επιτροπής στη Βουλή των Ελλήνων
«Ελλάδα 2021»: Εκδήλωση παρουσίασης και απολογισμού του έργου της Επιτροπής στη Βουλή των Ελλήνων

«Ελλάδα 2021»: Παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής ο απολογισμός της Επιτροπής.

«Σήμερα κλείνει ένας σημαντικός κύκλος τιμής της κορυφαίας επετείου μας, που επιβεβαιώνει ότι πρέπει να διαφυλάξουμε τη νέα μεγάλη ιδέα μας, για το πώς η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, θα γίνει μια χώρα αγνώριστη, μια χώρα προηγμένη». Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην εκδήλωση παρουσίασης και απολογισμού του έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε και συνεχάρη την πρόεδρο, τα μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τους εθελοντές για όλο το πλέγμα των δραστηριοτήτων που έφεραν σε πέρας, το οποίο, όπως τόνισε, «έγινε χωρίς χρήματα των φορολογουμένων, αλλά μέσω χορηγιών και μέσω του προγράμματος εκποίησης καταπληκτικών αναμνηστικών νομισμάτων, χρήματα με τα οποία υποστηρίχθηκε ο τομέας της υγείας, η καινοτομία, το περιβάλλον, αλλά και η αίσθηση ότι, όχι απλώς θυμούμαστε, αλλά αυτή η θύμηση μας κάνει δυνατότερους για να εξασφαλίσουμε την προοπτική μας».

Ο πρόεδρος της Βουλής, εξαίροντας το έργο της Επιτροπής, σημείωσε πως «οι απολογισμοί στην Ελλάδα δεν έχουν καλή τύχη, καθώς είμεθα περισσότερο των ανακοινώσεων και όχι των λογοδοσιών. Μας αρέσει να κόβουμε την κορδέλα, να ξεκινάμε κάτι, να το διαφημίζουμε και να μην κοιτάμε αν αυτό ολοκληρώθηκε. Εδώ έχουμε μια αντιστροφή αυτής της καταστάσεως. Η Επιτροπή "Ελλάδα 2021" τον Νοέμβριο του 2019 ξεκίνησε το χρέος της, ένα χρέος ιστορικό, έναντι μιας ιστορικής επετείου και κατάφερε να καταστρώσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων, όχι μόνο μνήμης, αλλά και προοπτικής βασισμένης πάνω στα πανίσχυρα θεμέλια του 1821».

Στη Βουλή ο απολογισμός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Στη Βουλή ο απολογισμός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Ο κ. Τασούλας, τιμώντας την προσφορά της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Στη Βουλή ο απολογισμός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Στη Βουλή ο απολογισμός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Γιάννα Αγγελοπούλου: Στη Βουλή ο απολογισμός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η κυρία Αγγελοπούλου τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της επιτροπής με αντικείμενο τον συντονισμό των δράσεων και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, είπαμε ότι επιδίωξη μας δεν είναι μόνο να τιμηθεί η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας και οι άνθρωποι που τη σημάδεψαν, αλλά η επέτειος να αποτελέσει και μία ευκαιρία να συζητήσουμε και για την επόμενη μέρα» τόνισε η κυρία Αγγελοπούλου και επισήμανε ότι τα πάντα έγιναν χωρίς κρατική χρηματοδότηση.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» υπογράμμισε το άνοιγμα στην κοινωνία που κατέθεσε τις προτάσεις της και την επιλογή της Επιτροπής να χρηματοδοτηθούν δράσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα και αποτύπωμα στο μέλλον.

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Παρουσίαση απολογισμού έργου στη Βουλή
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Παρουσίαση απολογισμού έργου στη Βουλή

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Παρουσίαση απολογισμού έργου στη Βουλή
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Παρουσίαση απολογισμού έργου στη Βουλή

»Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκε ιδιαίτερα στις δράσεις της παράτασης, που έγιναν πράξη με την αξιοποίηση του πλεονάσματος που είχε να επιδείξει η Επιτροπή στο τέλος του επετειακούς έτους, χάρη στη χρηστή διαχείριση των πόρων της. Την αγορά οχημάτων για το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Πυροσβεστικό Σώμα, την αγορά του νέου τηλεσκοπίου στον Σκίνακα, τη χρηματοδότηση της έρευνας για καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια στο Άστρος Κυνουρίας, την πλατφόρμα για την εύρεση εργασίας ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, το Πρόγραμμα «Δεδομένα για το κοινό καλό» κα. «Πρόκειται για δράσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα και σαφές κοινωνικό αντίκτυπο, οι οποίες αναφέρονται στις περιοχές της υγείας της επιστήμης της εκπαίδευσης της πολιτικής προστασίας του πολιτισμού και λοιπά», σημείωσε η κυρία Αγγελοπούλου.

Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη
Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη

«Κλείνοντας θα ήθελα να σταθώ σε ένα ζήτημα που αποτέλεσε για την Επιτροπή τρόπον τινά “μίτο της Αριάδνης” και μας οδήγησε σε πολλές επιλογές μας. Αναδεικνύεται καλύτερα με τις τελευταίες δύο δράσεις και γι’ αυτό τις άφησα τελευταίες στην παρουσίαση. Ο Μίτος αυτός είναι οι ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ και οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ. Για παράδειγμα στο “Πρόγραμμα ζωής” συνεργάζεται η Ιατρική σχολή των Ιωαννίνων, ο Ελληνικός Οργανισμός εγκεφαλικού επεισοδίου, το κέντρο υγείας Άστρους και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Στο πρόγραμμα «Δεδομένα για το Κοινό Καλό» συνεργάζεται ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, Ελληνικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα τμήματα πληροφορικής 4 μεγάλων εταιριών του δημοσίου που εποπτεύονται από το πρώην Υπερταμείο. Μόνος του δεν μπορεί κανένας ενώ μαζί μπορούμε πάντα!», κατέληξε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών»: ο πρώην Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», (Μητροπολίτης Ιγνάτιος, Αριστείδης Χατζής, Πασχάλης Κητρομηλίδης, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Νίκος Κανελλόπουλος, Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ναπολέων Μαραβέγιας), ο Γενικός Εκτελεστικός Συντονιστής της Επιτροπής, Μάρτων Σίμιτσεκ, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Γιώργος Μυλωνάκης, Γιάννης Σμυρλής, Ελένη Δουνδουλάκη, Κωστής Κοντογιάννης και Θοδωρής Παπαπετρόπουλος και εκπρόσωποι των χορηγών-δωρητών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ