- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί. Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα.
Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων καθώς ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2022 σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.
Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους εδώ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Επιπλέον, οι υποψήφιοι λαμβάνουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί.
Πανελλήνιες 2022: Στους 68.394 οι εισακτέοι στα ΑΕΙ για το νέο ακαδημαϊκό έτος
Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φέτος είναι 68.394, κατά 10% περίπου λιγότεροι από πέρυσι. Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο Εμπορικό Ναυτικό.
Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των υποψηφίων που εισήχθησαν το 2021 σε ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΕΑ ανερχόταν σε 60.070.
Ο ορισμός και η κατανομή του αριθμού στα επιμέρους Τμήματα έλαβε υπ’ όψη της και τα ακόλουθα κριτήρια με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών:
- Τις εισηγήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τον αριθμό των εισακτέων, υπό το πρίσμα και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των μετεγγραφών.
- Τον εξορθολογισμό του συστήματος κατανομής εισακτέων μετά την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
- Τη στήριξη σπουδών σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και με μέριμνα για τις ακριτικές περιοχές (πχ. το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχουν μεγαλύτερο μερίδιο εκεί όπου αυξήθηκαν οι θέσεις).
- Τη σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε συνδυασμό με γεωγραφικούς αναπτυξιακούς στόχους για τμήματα με σημαντικές δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης
Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους
Χάρισαν μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη στιγμή στους μικρούς ήρωες
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απομακρύνει τον κορμό
Σχεδόν στο 100% η ακρίβεια δρομολογίων
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον τομέα της οικονομίας και του δημόσιου βίου της χώρας
Η επιχειρηματίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών της χρόνων
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.