Ελλαδα

Μηχανογραφικό 2022: Ξεκίνησε η έκδοση κωδικών ασφαλείας

Ποιους υποψήφιους αφορά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2022: Εισηγητής βοηθά υποψήφια
Πανελλήνιες 2022 - Μηχανογραφικό Δελτίο © EUROKINISSI

Πανελλήνιες 2022 - Μηχανογραφικό Δελτίο 2022 και Παράλληλο Μηχανογραφικό 2022: Η έκδοση του κωδικών ασφαλείας από τους υποψήφιους στα σχολεία.

Από σήμερα Τρίτη (21/6) οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2022 μπορούν να εκδώσουν τους κωδικούς ασφαλείας για το Μηχανογραφικό Δελτίο και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από την Τρίτη 21 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλήνιες έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου. 

Οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Πανελλήνιες 2022 - Μηχανογραφικό Δελτίο: Ποιοι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στα Λύκεια

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

  • Όσοι έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2022, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος. 
  • Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2020 ή 2021, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
  • Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)  έτους 2022 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλήνιες, αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2022 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές Πανελλήνιες του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Πανελλήνιες 2022 - Βαθμολογίες: Το τετράδιο απαντήσεων των υποψηφίων πάνω σε θρανίο εξεταστικού κέντρου
Πανελλήνιες 2022 - Βαθμολογίες: Αυτή είναι η ημερομηνία ανακοίνωσή τους © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Πανελλήνιες 2022 - Βαθμολογίες: Πότε ανακοινώνονται - Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2022 για τα ΓΕΛ, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. 

Και φέτος, οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να λάβουν τα αποτελέσματα και αναλυτικά τις βαθμολογίες τους στο κινητό τους με γραπτό SMS. 

Πανελλήνιες 2022 - Βαθμολογίες: Πώς θα τις λάβουν στο κινητό τους οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ