Ελλαδα

Αυτό είναι το πλοίο που συνδέει ακτοπλοϊκά Ελλάδα και Κύπρο - Το πρώτο δρομολόγιο (βίντεο)

Καρέ καρέ η άφιξη του πλοίου στον Πειραιά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πλοίο Daleela, που συνδέει ακτοπλοϊκά Ελλάδα και Κύπρο, στο λιμάνι του Πειραιά
Το πλοίο Daleela, που συνδέει ακτοπλοϊκά Ελλάδα και Κύπρο, στο λιμάνι του Πειραιά © EUROKINISSI/ΝΑΡΕΚΙΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Το πλοίο Daleela συνδέει ακτοπλοϊκά αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα με την Κύπρο. Το πρώτο δρομολόγιο έφθασε στον Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον τερματικό σταθμό Β Θεμιστοκλής στην πύλη E-12, κατέπλευσε το απόγευμα της Δευτέρας (20/6) το -υπο κυπριακή σημαία- πλοίο «Daleela» που μετά από 22χρόνια θα συνδέσει εκ νέου ακτοπλοϊκώς την Κύπρο με την Ελλάδα.

«Μετά από 22 χρόνια η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι γεγονός» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, αναφέροντας ότι «και οι δύο πλευρές μπορούν μέσω της συνεργασίας να πετύχουν πολλά πράγματα και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

Και πρόσθεσε: «Το νέο εγχείρημα θα πρέπει να στηριχθεί και να αποτελέσει στόχο για μεγαλύτερη συνεργασία των δύο χωρών και σε άλλους τομείς της ναυτιλίας».

Σοφία Ζαχαράκη για ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας με Κύπρο

«Σήμερα το νήμα που συνδέει τους δύο πυλώνες του Ελληνισμού γίνεται ακόμα πιο ισχυρό» δήλωσε από τη μεριά της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, υπογραμμίζοντας: «Τη θάλασσα οι Έλληνες δεν την είδαμε ποτέ ως εμπόδιο, αλλά ως λεωφόρο επικοινωνίας, και αυτήν την τακτική θαλάσσια επικοινωνίας εγκαινιάζουμε σήμερα, ως πρώτο βήμα το οποίο πιστεύουμε θα ακολουθήσουν και άλλα.»

«Οι δύο χώρες αγκαλιάζουμε το εγχείρημα με σκοπό την διατήρησή της σύνδεσης και τα επόμενα χρόνια. Πέραν της ακτοπλοΐας, Ελλάδα και Κύπρος συνεργάζονται φέτος πιο στενά και στον τομέα της κρουαζιέρας, ενώ ήδη δρομολογούνται κοινές δράσεις με τον αρμόδιο υφυπουργο Τουρισμού Σάββα Περδίο στο πεδίο των ειδικών μορφών Τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης, ώστε να μεγιστοποιήσουμε το αμοιβαίο όφελος από την ανάκαμψη του τουρισμού» ανέφερε επίσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης.

Γεγονός η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας μετά από 21 χρόνια | 19/06/2022 | ΕΡΤ

Το πλοίo Daleela που συνδέει Ελλάδα με Κύπρο - Πόσα δρομολόγια θα κάνει μέχρι τον Οκτώβριο

Το Daleela, με σημαία Κύπρου, της εταιρείας Scandro Holding Ltd, ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από τη Λεμεσό και κατέπλευσε στον Πειραιά με 155 επιβάτες, 38 οχήματα και 7 δίκυκλα.

Η γραμμή είναι επιδοτούμενη με 5,475 εκατ. ευρώ ετησίως, με τριετή σύμβαση και με πιθανή παράταση για άλλα τρία χρόνια. Συνολικά το Daleela θα πραγματοποιήσει 22 δρομολόγια μετ' επιστροφής, καθώς η γραμμή είναι εποχική.

Τέσσερα δρομολόγια μετ' επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, επτά τον Αύγουστο και τρία τον Σεπτέμβριο. Το τελευταίο δρομολόγιο του πλοίου για φέτος θα είναι στις 16 Σεπτεμβρίου.

DALEELA maiden arrival at Piraeus Port  🇬🇷🇨🇾 Παρθενική άφιξη DALEELA στο λιμάνι του Πειραιά

Πλοίο Daleela - Χαρακτηριστικά

Το Daleela έχει ναυπηγηθεί το 1991, ενώ η χωρητικότητά του είναι 24.112 gross tonnage και το τρέχον βύθισμά του στα 8,5 μέτρα. Το ολικό μήκος του είναι 185,5 μέτρα και το πλάτος του 26,8 μέτρα.

Έχει χωρητικότητα 400 επιβατών, ενώ διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης για 110 επιβάτες και άλλες 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης για 180 επιβάτες. Επίσης, διαθέτει 110 θέσεις αεροπορικού τύπου. Το δρομολόγιο που θα εκτελεί το πλοίο, θα διαρκεί περίπου 30 ώρες, ενώ η εταιρεία έχει φροντίσει να παρέχει σημαντικές υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής.

Άφιξη M/V Daleela στο λιμάνι Πειραιά

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ