Ελλαδα

Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Δύσβατο σημείο - Ισχυροί άνεμοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά
Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI

Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Γαία και στο Κρεμαστό.

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην Γαία και στο Κρεμαστό Ευβοίας.

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Ωστόσο, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί.

Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη Ναύπακτο περιορίστηκε.

 Στη μάχη κατά της πυρκαγιάς Γαυρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας   επιχείρησαν το Bell 214 μαζί με 2 AirTractors, 2 Μονάδες πεζοπόρων ΕΜΟΔΕ και 45 Πυροσβέστες κ 10 οχήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ