Ελλαδα

Κρήτη: Άφησαν εκτός βάθρου τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής

Η εικόνα που προκάλεσε σάλο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι επίσημοι στην εξέδρα, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής μόνος του
Οι επίσημοι στην εξέδρα, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής μόνος του © Instagram

Αντιδράσεις στην Κρήτη: Άφησαν εκτός βάθρου τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής σε εγκαίνια - Ήταν λάθος, λέει ο Αυγενάκης.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει φωτογραφία από τα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου φαίνεται οι προσκεκλημένοι να βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα την ώρα του αγιασμού, ενώ ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής βρίσκεται μακριά τους και μόνος του.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια του Αγιασμού βρίσκονται πάνω σε μία υπερυψωμένη εξέδρα κληρικοί και αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακριβώς από κάτω βρίσκεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης.

Οι διοργανωτές που τον είχαν προσκαλέσει δεν μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί μία ράμπα για να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην εξέδρα των επισήμων.

Κρήτη: «Ήταν λάθος», λέει ο Αυγενάκης

Στον λογαριασμό του στο facebook ο Λευτέρης Αυεγενάκης έκανε λόγο για «λάθος»: «Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.

Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Giorgos Kapellakis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά:».

«Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία».

«Αγαπητέ Λευτέρη Αυγενάκη όλοι εμείς που σε ξέρουμε ήμασταν σίγουροι πως όταν ανέλαβες το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα γινόντουσαν βήματα μπροστά στον αθλητισμό, τελικά δεν έγιναν βήματα αλλά τρέξαμε μπροστά! Και με αυτό το τροχάδην έγιναν ωραία πράγματα.

Σήμερα εγκαινιάζουμε μία εγκατάσταση εδώ στην Κρήτη, η οποία πέρα που την είχαμε ανάγκη η πρώτη σου σκέψη ήταν να έχει πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία και να βάλουμε και αθλήματα για τα άτομα με αναπηρία, όπως και έγινε!

Στους Μεσογειακούς Παράκτιους "Ηράκλειο 2023" θα συμμετέχουμε και εμείς ως Παραολυμπιακή Επιτροπή με αθλήματα παραολυμπιακών αγώνων. Αυτό τί δηλώνει; Ότι με αυτήν τη συμπεριφορά μας αντιμετωπίζεται ίσα, και αυτό ήταν ένα μεγάλο παράπονό μας. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με εσένα, αυτό το βρήκαμε! Είναι πολύ βασικό όχι μόνο για τους αθλητές με αναπηρία αλλά για όλη μας την κοινωνία», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης στα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ KARTEROS BEACH SPORTS CENTER   live 19.45

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ