Ελλαδα

Ευρωπαϊκό ένταλμα για τον 48χρονο βοσκό που βίασε 22χρονη σε παραλία της Χαλκιδικής

Το χρονικό της υπόθεσης - Το αρχικό λάθος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα φωτογραφίζεται με το χέρι στο πρόσωπο σε σκοτάδι - Φαίνεται ο ώμος και το χέρι της
Γυναίκα - Κακοποίηση (φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Alexander Krivitskiy

Χαλκιδική: Ευρωπαϊκό ένταλμα για τον 48χρονο που κατηγορείται ότι βίασε 22χρονη - Η εξέταση DNA και οι πληροφορίες για διαφυγή στο εξωτερικό

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για τον 48χρονο βοσκό που ταυτοποιήθηκε ως δράστης του καταγγελλόμενου βιασμού εις βάρος 22χρονης, σε παραλία της Χαλκιδικής τον Μάιο. 

Από την πρώτη στιγμή που ο 48χροος κρίθηκε ως ο δράστης του βιασμού, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούσαν ότι ο βοσκός έχει διαφύγει στο εξωτερικό, προκειμένου να μην συλληφθεί. Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε ώστε σε περίπτωση εντοπισμού του σε κράτος - μέλος της ΕΕ να συλληφθεί και να παραδοθεί στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης των δικαστικών αποφάσεων μεταξύ των μελών της Ένωσης.

Ο 48χρονος άνδρας είχε μπει στο «κάδρο» των ερευνών και κατέστη κατηγορούμενος για την υπόθεση, μετά την ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού. Δείγμα DNA είχε ληφθεί από κλινοσκεπάσματα στον τόπο όπου διέμενε και εξετάστηκε εργαστηριακά.

Βιασμός 22χρονης στη Χαλκιδική: Κατάδικος είχε θεωρηθεί αρχικά ως ο δράστης

Ανατροπή στα στοιχεία για τον βιασμό της 22χρονης σε παραλία στη Χαλκιδική είχαν φέρει τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA. Ο 57χρονος κατάδικος που είχε θεωρηθεί αρχικά ως βιαστής της 22χρονης δεν ήταν ο δράστης. Οι αρχές αναζητούν πλέον βοσκό, το μαντρί του οποίου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο του βιασμού. 

Σύμφωνα με το Mega, σωφρονιστικός υπάλληλος κατέθεσε ότι ο 57χρονος κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί του στο Παράρτημα Ξενοφών (Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας), την ώρα που η κοπέλα καταγγέλλει ότι δέχθηκε την επίθεση. Οι αστυνομικοί βασιζόμενοι σε αυτή την κατάθεση επέκτειναν τις έρευνες. Ο βοσκός φέρεται να έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον 57χρονο κατάδικο που συνελήφθη για την υπόθεση.

«Νομίζω ότι η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πρόχειρα στο αρμόδιο ΑΤ στη Χαλκιδική, αυτό είναι το πιο ευγενικό που μπορώ να πω. Η ιατροδικαστική είναι ξεκάθαρη για το βιασμό και τις σωματικές βλάβες που υπέστη η κοπέλα. Το κορίτσι ήταν ψυχολογικά ανέτοιμο να δώσει κατάθεση χωρίς σύμπραξη ειδικών. Η κοπέλα έδωσε τα στοιχεία, συνελήφθη κάποιο άτομο και έγινε μια αναγνώριση, στην οποία η κοπέλα είπε ότι ήταν 90% σίγουρη. Το λάθος είναι της αστυνομίας ήταν ότι στην κοντινή περιοχή υπήρχαν 2 ύποπτοι. Ο ένας που συνελήφθη, εκτελούσε εργασίες. Υπήρχε, όμως, και ένας βοσκός για τον οποίο έχω ακούσει ότι έχουν υπάρξει σχετικές καταγγελίες και στο παρελθόν», σημείωσε η συνήγορος της 22χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου.

«Το DNA με το οποίο έγινε η ταυτοποίηση για τον βοσκό από ό,τι πληροφορούμαι το πήραν από κλινοσκεπάσματά του. Σε όλο αυτό το διάστημα που υπήρχε λάθος ύποπτος στο κάδρο, ο βοσκός έφυγε από την περιοχή, μάθαμε ότι διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, και μπορεί τώρα να έχει περάσει τα σύνορα, ή οτιδήποτε άλλο», είπε η συνήγορος της 22χρονης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ