Ελλαδα

Αντιικά φάρμακα: Από τα νοσοκομεία η διάθεση τη Δευτέρα 13 Ιουνίου

Τα σημεία παραλαβής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
χαπι
Χάπι κατά του κορωνοιού © EPA Pool

Διάθεση αντιικών χαπιών από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, αύριο του Αγίου Πνεύματος.

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, η διάθεση των αντιικών φαρμάκων για τους ασθενείς με Covid-19 θα γίνεται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Τα σημεία παραλαβής στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/10564-diathesh-antiikwn-xapiwn-apo-ta-farmakeia-twn-nosokomeiwn-toy-e-s-y-kata-thn-deytera-toy-agioy-pneymatos-13-06-2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ