Ελλαδα

Πανελλήνιες 2022: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Οι Πανελλήνιες 2022 συνεχίζονται αύριο για τα ΓΕΛ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2022: Υποψήφιοι στα θρανία τους ετοιμάζονται να εξεταστούν
Πανελλήνιες 2022 - Υποψήφιοι σε εξεταστικό κέντρο © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Πανελλήνιες 2022 - ΕΠΑΛ: Ποια μαθήματα δίνουν σήμερα οι υποψήφιοι - Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ

Οι Πανελλήνιες 2022 συνεχίζονται σήμερα Τρίτη (7/6) για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, που διαγωνίζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Αυτό είναι το τρίτο μάθημα που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Το επόμενο μάθημα θα το δώσουν την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2022

programma2.jpg

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική.

programma.jpg

Πανελλήνιες 2022: Μηδενίστηκαν τρεις υποψήφιοι στην Κρήτη

Τρεις μαθητές υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022 για την είσοδο στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας είδαν σήμερα τα γραπτά τους να μηδενίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο μαθητές στα Χανιά και ένας στο Ηράκλειο έκαναν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Όμως αμέσως έγιναν αντιληπτοί από τους επιτηρητές καθηγητές με αποτέλεσμα να λάβουν το απόλυτο μηδέν ως βαθμολογία ενώ παράλληλα αποβλήθηκαν και από την αίθουσα των εξετάσεων, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Έπειτα από την αποβολή των συγκεκριμένων μαθητών συνεχίστηκε απρόσκοπτα η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πανελλήνιες 2022: Πότε ανακοινώνονται βαθμολογίες και Βάσεις

Οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι Βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι Πανελλήνιες 2022 ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές των ΓΕΛ την Παρασκευή στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και το Σάββατο εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ήταν τα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Πανελλήνιες 2022: Υποψήφιος διαβάζει τα θέματα και κρατά στο θρανίο του το τετράδιο
Πανελλήνιες 2022: Θέματα και απαντήσεις σε Μαθηματικά και Βιολογία © EUROKINISSI / ΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Πανελλήνιες 2022: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις Πανελλήνιες 2022 για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ γίνεται ως εξής: 

O γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ