Ελλαδα

Μαρία Μπονίκου: Ποια ήταν η ηθοποιός που δολοφονήθηκε στην Αίγινα - Ύποπτος ο γιος της

Η Μαρία Μπονίκου ζούσε τα τελευταία χρόνια με τον γιο της στην Αίγινα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Μπονίκου: Η ηθοποιός βρέθηκε δολοφονημένη στην Αίγινα
Η δολοφονημένη ηθοποιός, Μαρία Μπονίκου © Facebook

Μαρία Μπονίκου: Ποια ήταν η ηθοποιός που βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της - Το επεισόδιο με τον γιο της λίγες ώρες πριν αποκαλυφθεί το έγκλημα.

Η Μαρία Μπονίκου βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι όπου διέμενε στην Αίγινα. Ύποπτος για το έγκλημα θεωρείται ο 46χρονος γιος της. Η ηθοποιός, σύζυγος του επίσης ηθοποιού Μάνου Βενιέρη, που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, βρέθηκε σε λίμνη αίματος, με τραύματα από μαχαίρι και με σακούλα στο κεφάλι. Συγγενείς μπήκαν στο σπίτι της και την εντόπισαν νεκρή το πρωί του Σαββάτου (4/6). Η Μαρία Μπονίκου ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο στην Αίγινα. Συμμετείχε στα κοινά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί. 

Ποια ήταν η Μαρία Μπονίκου

Η Μαρία Μπονίκου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Υπήρξε ηθοποιός και χορεύτρια και διακρίθηκε στο μουσικό θέατρο και την επιθεώρηση παίζοντας δίπλα σε μεγάλα ονόματα του είδους. Η Μαρία Μπονίκου συμμετείχε στις ταινίες της Finos Film «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας»  1971, «Αγάπη μου Ουάουα»1974, και στις ταινίες «Στην πόλη αγαπηθήκαμε» 1972, «Η προεδρίνα» 1972, «Όλοι θα ζήσουμε» 1974. Έλαβε μέρος και δάνεισε τη φωνή της σε πολλές μεταγλωτισμένες αγαπημένες σειρές όπως «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», «Οικογένεια Ουόλτονς».

Στην Αίγινα όπου κατοικούσε με το σύζυγό της, επίσης ηθοποιό Μάνο Βενιέρη, μόνιμα τις τελευταίες δεκαετίες συμμετείχε ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα και στις παραστάσεις που, όπως τον «Καποδίστρια» και τον «Φιάκα». Υπήρξε υποψήφια στις Δημοτικές εκλογές του 2010 και μέλος  του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ για δύο χρόνια.

H Μαρία Μπονίκου τα τελευταία χρόνια ζούσε με τον γιο της στο σπίτι τους στις Πολλές Ελιές στην Αίγινα. Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι η ηθοποιός δεν ήθελε να συζητά τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο γιος της. 

 

Μαρία Μπονίκου: Το επεισόδιο με τον γιο της στον Πειραιά και το τηλεφώνημα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα

Όπως μετέδωσε το Mega, το βράδυ της Παρασκευής ο 46χρονος γιος τής ηθοποιού βρέθηκε στο λιμάνι να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση.

Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν, ενώ στη συνέχεια ο 46χρονος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μαζί του, όπως είπαν στους συγγενείς της Μαρίας Μπονίκου όταν τους πήραν τηλέφωνο στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, επειδή προσπαθούσαν να βρουν το τηλέφωνο του σπιτιού του 46χρονου. Η ξαδέλφη της άτυχης ηθοποιού έδωσε το τηλέφωνο στην αστυνομία, ενώ εκείνη την ώρα είδε τα φώτα του σπιτιού της αναμμένα.

Σήμερα το πρωί, στις 09:00 πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία για να μάθει τι έγινε, καθώς νωρίτερα, κατά τις 7 το πρωί, οπότε συνήθιζε να πηγαίνει στο κοτέτσι της, δεν την είδε. Οι αστυνομικοί τής είπαν ότι ο 46χρονος θα πάει στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο στην Αθήνα για ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη και έτσι οι συγγενείς σκέφτηκαν να ρίξουν μια ματιά στο σπίτι, για να δουν πώς είναι η μητέρα του.

Όταν άνοιξαν την πόρτα, αντίκρισαν τη Μαρία Μπονίκου άγρια δολοφονημένη. 

 

 

Μαρία Μπονίκου: Το «αντίο» του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας

Με μία φωτογραφία από θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχε τόσο η Μαρία Μπονίκου, όσο και ο σύζυγός της, Μάνος Βενιέρης, θέλησε να πει «αντίο» στην ηθοποιό ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας. 

Η Μαρία Μπονίκου σε θεατρική παράσταση στην Αίγινα μαζί με τον σύζυγό της, Μάνο Βενιέρη
Η Μαρία Μπονίκου σε θεατρική παράσταση στην Αίγινα

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν εκείνος που είχε κάνει γνωστό ότι η γυναίκα που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στην Αίγινα ήταν η ηθοποιός Μαρία Μπονίκου. 

Μαρία Μπονίκου: Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τη δολοφονία της ηθοποιού
Μαρία Μπονίκου: Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ