Ελλαδα

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα

Μήνυμα του 112

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στη Γλυφάδα: Προληπτική εκκένωση στην Άνω Βούλα - Μάχη με τις φλόγες.

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Γλυφάδα με την πυροσβεστική να δίνει εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα μετά τις 4 το μεσημέρι. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος στο βουνό που δεν ξέρει τι να κάνει. 

Oι κάτοικοι της Βούλας και των γύρω περιοχών έλαβαν μήνυμα από το 112 έλαβαν ώστε να εκκενώσουν την περιοχή. Οι Αρχές ζητούν από τους κατοίκους να εκκενώσουν προς την πλατεία Άλσους.



Τα μέσα πυρόσβεσης στην πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το βουνό, από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ' όπου ξεκίνησε, ενισχύθηκαν, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την πυροσβεστική. 

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Φωτιά στην Άνω Γλυφάδα: Διακοπές κυκλοφορίας

Παράλληλα, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Για τη διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, όπου άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις