Ελλαδα

ΑΠΘ: Οργισμένος καθηγητής φωνάζει στα ΜΑΤ να φύγουν (video)

Και πώς ο Αδωνις Γεωργιάδης θυμήθηκε το τσεκούρι του Μάκη Βορίδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
MAT στο ΑΠΘ
ΑΠΘ: Οργισμένος καθηγητής φωνάζει στα ΜΑΤ να φύγουν © EUROKINISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Οργισμένος καθηγητής φωνάζει στα ΜΑΤ να φύγουν από τη σχολή.

Η συνεχιζόμενη ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δημιουργεί προβλήματα στη διεξαγωγή των μαθημάτων, με κάποιους από τους καθηγητές μάλιστα να αντιδρούν έντονα στην παρουσία των ΜΑΤ μέσα στις σχολές. 

Σε ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter, καθηγητής του ΑΠΘ εμφανίζεται εκτός εαυτού να κάνει λεκτική επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ. Τους φωνάζει να φύγουν, ενώ διαμαρτύρεται για τις κρότου λάμψης που πετάνε μέσα στη σχολή χαρακτηρίζοντάς τους «καραγκιόζηδες»

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ με ένα άλλο βίντεο. Θυμήθηκε μάλιστα το τσεκούρι του Μάκη Βορίδη κάνοντας λόγο για «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς». Στην ανάρτησή του, φοιτητές συγκρούονται με την αστυνομία που κάνει κρίση χημικών. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έγραψε: «Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην Ελλάδα, ας θυμηθείτε πόσες φορές έχετε ακούσει για τον @MakisVoridis κατηγορίες για μία φωτό του από τα φοιτητικά του χρόνια και πώς οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν φυσιολογικό να γίνεται από «φοιτητές» αυτό...».

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες 

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες από τα επεισόδια στο ΑΠΘ οδηγούνται σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, στον εισαγγελέα. Πρόκειται για δύο φοιτητές, 22 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή (κρατούσαν κοντάρια).

Ενόψει της μεταγωγής τους στον εισαγγελέα, φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ