Ελλαδα

Αυτή είναι η ακριβής θέση των δύο ελληνικών τάνκερ

Δείτε τον χάρτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τις θέσεις των δύο ελληνικών τάνκερ γνωστοποίησε ο ιστότοπος TankerTrackers.com με ανάρτησή του στο Twitter.

Τις θέσεις των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων, που έχουν συλληφθεί από τις ιρανικές αρχές, γνωστοποίησε ο ιστότοπος TankerTrackers.com.

Το ελληνικό τάνκερ Prudent Warrior είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, ενώ το Delta Poseidon βρίσκεται βόρεια του νησιού Λαράκ, σύμφωνα με ανάρτηση του TankerTrackers.com στο Twitter.

Το χρονικό της κατάσχεσης των ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο από το Ιράν

Όπως μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, τα δύο πλοία με ελληνική σημαία πλησίασαν τα χωρικά ύδατα του Ιράν χωρίς όμως να εισέλθουν σε αυτά. Κατά τη διάρκεια της πλεύσης είχαν απενεργοποιημένες τις συσκευές εντοπισμού. Στη συνέχεια τα δύο τάνκερ κινήθηκαν προς τη θαλάσσια περιοχή του Ιράν. Οι κινήσεις αυτές θεωρήθηκαν ύποπτες από τις ιρανικές αρχές.

Οι Ιρανοί κομάντο κατέβηκαν στα ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο με στρατιωτικά ελικόπτερα. Έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα δεξαμενόπλοια και αιχμαλώτισαν το πλήρωμα. Υπενθυμίζεται ότι στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δραματικοί διάλογοι των Ελληνών ναυτικών με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Η Αθήνα εντείνει τις διπλωματικές πιέσεις, την ώρα που το Υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε σε σύσταση στα ελληνικά πλοία να αποφεύγουν τα ύδατα του Ιράν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις