Ελλαδα

Άλιμος - Τέλος η μουσική μετά τις 11: Τι λέει ο δήμαρχος

Προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρτι
Άλιμος - Τέλος η μουσική μετά τις 11: Τι λέει ο δήμαρχος © Luca Iaconelli/Unsplash

Άλιμος - Τέλος η μουσική μετά τις 11 για μία εβδομάδα: «Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κοιμηθούν», λέει ο δήμαρχος.

Αντιδράσεις υπάρχουν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου του Αλίμου, με την οποία έγινε γνωστό ότι η μουσική σταματάει υποχρεωτικά στις 11 το βράδυ και πως όποιο κατάστημα συνεχίζει να έχει μουσική, θα κρίνεται η πράξη του παράνομη και θα ειδοποιείται η Αστυνομία. Μάλιστα, προβλέπονται ακόμα πιο αυστηρές ποινές που φτάνουν μέχρι το λουκέτο στους παραβάτες. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις τρεις παραβάσεις το κατάστημα θα σφραγίζεται από τον Δήμο.

Όπως ξεκαθάρισε η δημοτική Αρχή, το παραπάνω μέτρο θα ισχύσει έως τις 7 Ιουνίου και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Μουσική τέλος μετά τις 11 στον Άλιμο - Δήμαρχος: Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κοιμηθούν

«Το μέτρο είναι ακραίο, γιατί έχει προηγηθεί μια ακραία και παράλογη κατάσταση εδώ. Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος φώναξα τους καταστηματάρχες να μιλήσουμε, και συμφωνήσαμε ότι μπορεί να συνυπάρξει η οικιστική ζώνη με τη διασκέδαση στην παραλιακή ζώνη. Από την Ποσειδώνος ο ήχος φτάνει μέχρι τη μέση της πόλης μας. Ακούν το βράδυ το πρόγραμμα των μαγαζιών. Πρέπει να περιορίσουν τα φαινόμενα της ηχορύπανσης που είχαμε πολύ συχνά τα προηγούμενα χρόνια. Ανταγωνίζονται οι καταστηματάρχες μεταξύ τους ποιος θα καλύψει τη μουσική του άλλου», είπε ο κ. Κονδύλης.

«Υπάρχουν άνθρωποι, παιδιά που δίνουν εξετάσεις, ηλικιωμένοι, άνθρωποι άρρωστοι, που πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κοιμηθούν», λέει ο δήμαρχος 

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Καταστήματα έστησαν εξέδρες πάνω στην αμμουδιά, έβαλαν συγκρότημα με μπουζούκια να κάνει live, έστησαν συναυλία trap πάνω στην αμμουδιά, αυτά χωρίς πρόβλεψη για έλεγχο του ήχου ξεφεύγουν από το φυσιολογικό. Ισχύει λοιπόν το 11 που λέει ο νόμος για τη μουσική για μια βδομάδα, στην οποία θα ψάξουμε να βρούμε τρόπο να συνυπάρχουμε. Εμείς λέμε ότι υπάρχει τρόπος να συνυπάρχουμε, αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Είναι συνολικά 12 καταστήματα στην παραλία», πρόσθεσε ο κ. Κονδύλης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ