Ελλαδα

Νέα ένταση στο ΑΠΘ - Έντονη κινητοποίηση της αστυνομίας

Μετά το «εκρηκτικό» βράδυ του Σαββάτου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΠΘ: Νέα κινητοποίηση φοιτητών για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Φοιτητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διατρανώνουν την αντίθεσή τους για τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ, στο πλαίσιο προστασίας των έργων για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στη ΣΘΕ, ζητούν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το campus.

Διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί τόσο εντός όσο και εκτός του Πανεπιστημίου, ενώ την ίδια ώρα παρουσία της «Αύρας» συνεχίζονται οι εργασίες στο «πρώην Στέκι στο Βιολογικό».

Υπενθυμίζεται, ότι, στον απόηχο του εκρηκτικού κλίματος στο ΑΠΘ, σημειώθηκαν επεισόδια το βράδυ του Σαββάτου, στους χώρους του campus, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε τέσσερις συλλήψεις και 29 προσαγωγές.

Αναφορά στα εκτενή επεισόδια που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ έκανε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ορισμένοι τραμπούκοι με όρους συμμορίας προσπάθησαν να επιβάλουν τις δικές τους αποφάσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει η Πολιτεία να εφαρμόσουν τους δικούς τους νόμους στα πανεπιστήμια. Εμείς δεν επιδιώκουμε καμία εντάση, βιβλιοθήκη θέλουμε να κάνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβάλλουν τις δικές τους συνήθειες», ανέφερε ενώ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όχι μόνο δεν καταδικάσε τους ταραξίες, αλλά στράφηκε κατά της αστυνομίας και υποσχέθηκε την κατάργηση του νόμου για την ασφάλεια στα ΑΕΙ.

«Αντί υπεκφυγής καλουμε τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί: Μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλαμβάνει έναν πανεπιστημιακό χώρο, να γκρεμίζει τοίχους, να καταστρέφει περιουσικαά στοιχεία;» είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ