Ελλαδα

Θάνατος 16χρονου-Ρόδος: ΕΔΕ διέταξε το Υπουργείο Υγείας - Οι καταγγελίες του πατέρα

«Με υψηλό πυρετό και με ιστορικό καρδιάς δεν κράτησαν το παιδί για νοσηλεία», καταγγέλλει ο πατέρας του 16χρονου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θάνατος 16χρονου-Ρόδος: ΕΔΕ από το Υπουργείο Υγείας - Τι καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Το Υπουργείο Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη, που εισήχθη στο νοσοκομείο Ρόδου με υψηλό πυρετό και λίγες ημέρες αργότερα έχασε τη ζωή του. 

Το παιδί πέθανε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»,  όπου είχε μεταφερθεί το βράδυ της Τρίτης με υψηλότατο πυρετό. Ο πατέρας του 16χρονου Λευτέρη καταγγέλλει ότι οι γιατροί στα επείγοντα του Νοσοκομείου της Ρόδου δεν έδειξαν τη δέουσα σημασία. «Με υψηλό πυρετό και με ιστορικό καρδιάς δεν κράτησαν το παιδί για νοσηλεία. Μας έστειλαν σπίτι με αντιπυρετικά», δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πατέρας του 16χρονου, Γιώργος Αγρέλλης, ζητώντας να μάθει γιατί πέθανε το παιδί του.

Το παιδί είχε υποβληθεί σε μικρή ηλικία σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. «Με τέτοιο ιατρικό ιστορικό και χωρίς να του κάνουν αιματολογικές εξετάσεις μας έδιωξαν. Το έφτασα 16 χρονών για να το χάσω. Γιατί;», συμπλήρωσε ο πατέρας του 16χρονου, τονίζοντας ότι δύο ημέρες μετά, με τον πυρετό να επιμένει, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το παιδί ξανά στο Νοσοκομείο.

Θάνατος 16χρονου στη Ρόδο: Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο για την περίπτωση του 16χρονου αναφέρονται τα εξής: «Ο Αγρέλλης Ελευθέριος διακομίστηκε την 21/5/2022 στο ΤΕΠ και εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά παρουσίασε βελτίωση της κλινικής του εικόνας.

Την 23/5/2022 αιφνιδίως η κλινική του εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, λόγω μεγάλης συλλογής υγρών στους πνεύμονες και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ