Ελλαδα

Λουκίλα Καρρέρ για Δάκη: «Έδωσε μία παλικαρίσια μάχη»

Τι δήλωσε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δάκης
Λουκίλα Καρρέρ για Δάκη: «Έδωσε μία παλικαρίσια μάχη» © NDP

Λουκίλα Καρρέρ για Δάκη: «Έδωσε μία παλικαρίσια μάχη - Ταλαιπωρήθηκε και βασανίστηκε τις τελευταίες ώρες».

Ο Δάκης «ταλαιπωρήθηκε και βασανίστηκε τις τελευταίες ώρες», όπως δήλωσε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ. Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή του Νίκου Μάνεση, λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ο Δάκης έφυγε από τη ζωή, η Λουκίλα Καρρέρ είπε:

«Έδωσε μία παλικαρίσια μάχη, στενοχωριόταν τις τελευταίες ημέρες που έβγαιναν διάφοροι κι έλεγαν πόσο άσχημα ήταν. Δεν ήθελε. Είχε δώσει το κλειδί της ψυχής και της καρδιάς του σε πέντε ανθρώπους. Εγώ χθες ήμουν μαζί του στις τελευταίες του ώρες. Ταλαιπωρήθηκε και βασανίστηκε τις τελευταίες ώρες. Ήμουν μαζί με τον κολλητό του φίλο, τον Πάνο Δέρβο. Ξεκουράστηκε σήμερα ο Δάκης».

«Ένας αξιοπρεπέστατος κι ευγενής άνθρωπος που δεν ήθελε ν' ασχολούνται με την προσωπική του ζωή, πόσω μάλλον με την υγεία του. Έδωσε μάχη για τέσσερα χρόνια, εκ των οποίων ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος. Ξεκίνησε από έναν καρκίνο του εντέρου αλλά αυτό επεκτάθηκε. Όπως θυμόσαστε και θυμόμαστε όλοι, έδινε συναυλίες, ήταν μέσα στην καλή χαρά», συμπλήρωσε.

Η ζωή και η καριέρα του Δάκη

Ο Βρασίδας «Δάκης» Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων. Παράλληλα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens», ενώ ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι στα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά, με τραγούδια που γνώρισαν αμέσως επιτυχία, όπως «Monsieur Cannibal», «Tu Veux ou tu veux pas», «Mourir ou vivre», «Gaston». Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη συνεργασία του με τον Μίμη Πλέσσα και οι διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά». Συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, όπως οι Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου κ.ά.

Ο Δάκης είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε ελληνικές ταινίες, όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά. Είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ