Ελλαδα

Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα σε καταδίωξη σπείρας που κλέβει καταλύτες

Διέφυγαν οι δράστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπείρα κλέβει καταλύτες από αυτοκίνητα στη Γλυφάδα, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στα οχήματα
Σπείρα κλέβει καταλύτες από αυτοκίνητα στη Γλυφάδα, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στα οχήματα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Στη Γλυφάδα έπεσαν πυροβολισμοί σε καταδίωξη σπείρας που κλέβει καταλύτες από αυτοκίνητα. Λιμενικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τους κακοποιούς.

Αναστάτωση στη Γλυφάδα, όπου έπεσαν πυροβολισμοί σε καταδίωξη κακοποιών σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου 2022. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη σε σπείρα που κλέβει καταλύτες από αυτοκίνητα.

Η καταδίωξη με πυροβολισμούς ξεκίνησε από την οδό Διαδόχου Παύλου 17 στη Μαρίνα Γλυφάδας.

Λιμενικοί αντιλήφθηκαν Ρομά που έκλεβαν καταλύτες από σταθμευμένα οχήματα. Τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, ωστόσο εκείνοι μπήκαν σε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Άνδρες της ελληνικής ακτοφυλακής άνοιξαν πυρ, στοχεύοντας τα λάστιχα του οχήματος, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα μέλη της σπείρας που κλέβει καταλύτες. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, ωστόσο οι κακοποιοί κατάφεραν να διαφύγουν.

Καταλύτες: Σε έξαρση οι κλοπές σε αυτοκίνητα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι κλοπές σε αυτοκίνητα, με τους δράστες να αφαιρούν τους καταλύτες μέσα σε λίγα λεπτά και να εξαφανίζονται.

Δεν λείπουν, μάλιστα, περιπτώσεις που σηκώνουν με γρύλο το όχημα και λόγω του περιορισμένου χώρου που υπάρχει με την άκρη του πεζοδρομίου, το αυτοκίνητο ανατρέπεται, με αποτέλεσμα η ζημιά να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ο λόγος που οι σπείρες αφαιρούν τους καταλύτες από τα αυτοκίνητα είναι τα σπάνια μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Η ποσότητα που περιέχει κάθε καταλύτης είναι μικρή αλλά με μεγάλη αξία, γι' αυτό και οι κακοποιοί βάζουν στο στόχαστρο τα καταλύτικά αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα από σπάνια μέταλλα είναι το Παλλάδιο. Η αξία του στη διεθνή αγορά μετάλλων έχει ξεπεράσει πλέον αυτή του χρυσού, φθάνοντας τα 3.000 δολάρια/ουγγιά.

Βίντεο - Ντοκουμέντο: Πως κλέβουν καταλύτες από Ι.Χ | Βραδινό δελτίο | 06/06/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ