Ελλαδα

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Κοντά στην εξιχνίαση η ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Το χρονικό της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Σκαφτούρος
Γιάννης Σκαφτούρος

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Εξελίξεις στις έρευνες - Τι εκτιμούν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση - Το χρονικό του μαφιόζικου χτυπήματος.

Σημαντική πρόοδος στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η ΕΛ.ΑΣ. να μάθει όλα τα κεντρικά πρόσωπα, όπως και τα κίνητρά τους, με τους αστυνομικούς να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η έρευνα να προσφέρει στοιχεία για τη δράση συνολικότερα του οργανωμένου εγκλήματος και των συμβολαίων θανάτου. 

Τις εξελίξεις στην έρευνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, παρακολουθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

 

 

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Το χρονικό της υπόθεσης

Οι εκτελεστές γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα έφτασαν στο εξοχικό του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι δράστες, αφού μπήκαν στην αυλή του εξοχικού του 55χρονου θύματος, άρχισαν να πυροβολούν, ενώ στον χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον 15 άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο ο οποίος κατά πληροφορίες, πριν πέσει νεκρός. Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ένας 45χρονος, συγγενής εξ αγχιστείας του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος φαίνεται πως τράβηξε όπλο και κυνήγησε για αρκετή ώρα τους δράστες.

Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς επιχείρησαν να κυνηγήσουν τους δράστες, που αναγκάστηκαν πιθανότατα λόγω βλάβης να εγκαταλείψουν μια από τις μηχανές διαφυγής τους.

Γιάννης Σκαφτούρος: Ο 55χρονος εκτελέστηκε στο σπίτι του στη Βοιωτία τη Δευτέρα του Πάσχα
Γιάννης Σκαφτούρος

Ανήμερα του Πάσχα ο 55χρονος, Γιάννης Σκαφτούρος, η οικογένειά του και οι φίλοι τους, έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι. Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου συνδέθηκε με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, και τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης είχε απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές για μία σειρά από σοβαρά αδικήματα που αφορούσαν εμπλοκή σε δολοφονία, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομά του μαζί με του Στεφανάκου και του Βλαστού είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες για συμμορίες της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς κι άλλα αδικήματα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος λίγο πριν αποφυλακιστεί και ενώ κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, η οποία είχε αποδοθεί σε μέλη της αλβανικής μαφίας. Η πόρτα των φυλακών άνοιξε τελικά πριν από τρία χρόνια για τον Γιάννη Σκαφτούρο μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την υπόθεση του επονομαζόμενου συνδικάτου του εγκλήματος, στο οποίο αποδόθηκε και η απαγωγή Παναγόπουλου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ