Ελλαδα

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: «Δεν μου είχε πει ποτέ από ποιους κινδυνεύει»

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του Γιάννη Σκαφτούρου για την εκτέλεσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Σκαφτούρος: Ο 55χρονος εκτελέστηκε στο σπίτι του στη Βοιωτία τη Δευτέρα του Πάσχα
Γιάννης Σκαφτούρος

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Τι λέει ο δικηγόρος του 55χρονου για τους δράστες - Νέα στοιχεία στο φως για την εκτέλεσή του.

«Δεν μου είχε πει ποτέ από ποιους κινδυνεύει», δήλωσε ο δικηγόρος του Γιάννη Σκαφτούρου, Γιάννης Μαρκουλάκος, λίγες ημέρες μετά την εκτέλεσή του τη Δευτέρα του Πάσχα στην εξοχική του κατοικία στα Δερβενοχώρια. 

«Ό, τι γνωρίζω, το γνωρίζω από τα ΜΜΕ κατά κύριο λόγο. Τέσσερις ένοπλοι πήδηξαν τη μάντρα και τον σκότωσαν. Τον είχαν στοχοποιήσει, ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Από το 2002 που ξεκίνησαν τα προβλήματά του, έως και το 2019. Αντιπαλότητες είχε, ωστόσο κάποιων οι αντιπαλότητες λύνονται άσχημα και σε κάποιους καλά. Στη δική του περίπτωση λύθηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο, μία φορά προσπάθησαν να τον σκοτώσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, και άλλη φορά τώρα που ήταν μόνος του με τους δικούς του», ανέφερε για τον Γιάννη Σκαφτούρο ο δικηγόρος του και πρόσθεσε:

«Για ανθρώπους που έχουν εμπλοκές με το νόμο, έχω μία αρχή, να ρωτάω μόνο αυτά που αφορούν τις εμπλοκές τους και τίποτα παραπάνω. Δεχόμουν αυτά που μου έλεγε και δεν ρωτούσα κάτι παραπάνω. Όταν τον έβλεπα, είχε κάποιους ανθρώπους να τον φυλάνε, αλλά δεν μου είχε πει από ποιόν φυλάγεται, ούτε τον ρωτούσα. Τα ισόβια δεν έσπασαν, αλλά αθωώθηκε όπως και για την απαγωγή Παναγόπουλου».

«Δεν μπορώ να ερμηνεύσω το έγκλημα, γιατί έχει πολλές εκδοχές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκουλάκος.

 

 

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Τον εκτέλεσαν και χάθηκαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το OPEN, κατέθεσαν ότι όταν οι τρεις εκτελεστές έφτασαν πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα τους, φώναξαν «οι υπόλοιποι, πέστε κάτω» και άνοιξαν πυρ προς τον Γιάννη Σκαφτούρο, «γαζώνοντάς» τον με 15 σφαίρες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δολοφόνοι έδωσαν στον Σκαφτούρο και τη χαριστική βολή, ενώ κάλυκες από πιστόλι 9mm βρέθηκαν κοντά στο θύμα.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη η μία από τις δύο μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας. Η μηχανή που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές ήταν κλεμμένη εδώ και περίπου έναν χρόνο από την περιοχή του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με το OPEN, επί έναν χρόνο η μηχανή ήταν κρυμμένη και δεν την κυκλοφορούσε κανείς. Αυτό δείχνει ενδεχομένως ότι οι δράστες είχαν προετοιμαστεί εδώ και καιρό για το πώς θα χτυπήσουν. Πλέον, η μηχανή βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας και γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για αποτυπώματα και DNA.

Εκτέλεση Σκαφτούρου: Φώναζαν «πέστε κάτω» και πυροβολούσαν | Ώρα Ελλάδος 27/04/2022 | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ