Ελλαδα

Πειραιάς - 5χρονη βρέθηκε στη θάλασσα: «Πνιγόταν στα 60 μέτρα από το πλοίο»

Η περιγραφή του πλοιάρχου που εντόπισε την 5χρονη στη θάλασσα έξω από το λιμάνι του Πειραιά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πειραιάς - 5χρονη βρέθηκε στη θάλασσα: Πώς περιγράφει ο πλοίαρχος του επιβατικού τη στιγμή που αντίκρισε το κορίτσι έξω από το λιμάνι.

Ο πλοίαρχος του επιβατηγού που εντόπισε την 5χρονη στη θάλασσα έξω από το λιμάνι του Πειραιά μίλησε για τη στιγμή που αντίκρισε τη μικρή να πνίγεται σε μικρή απόσταση από το πλοίο του. 

«Είδα το κοριτσάκι μόνο του στη θάλασσα, πνιγόταν. Ήταν σε απόσταση 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα, ενημέρωσα τις Αρχές. Ευτυχώς, ήρθαν άμεσα. Ήταν κοντά στο λιμάνι, δεν ήξερε να κολυμπάει το παιδί… Εγώ είδα τα χεράκια του μόνο…», είπε ο πλοίαρχος του «Άγιος Νεκτάριος», Απόστολος Λαζαρίδης, σε δηλώσεις του στον Ant1. 

 

 

Πειραιάς: Στην εντατική του Παίδων 5χρονη που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στη θάλασσα

Στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται 5χρονη που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης χωρίς τις αισθήσεις της από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ. Νεκτάριος» εντός της θαλάσσιας περιοχής Αργοσαρωνικού στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά.
 
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του λιμενικού σώματος, όπου εντόπισαν και ανέσυραν την ανήλικη, στην οποία παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της. Η 5χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται.
 
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ