Ελλαδα

Εύοσμος: Μαχαίρωσαν 11χρονο μαθητή - «Το παιδί δέχεται bullying δύο χρόνια»

Τι καταγγέλλει ο πατέρας του 11χρονου μαθητή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εύοσμος: Επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 11χρονο μαθητή - Τι καταγγέλλει ο πατέρας του αγοριού - Προχωρά σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Ένας 11χρονος μαθητή δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σχολείο του στον Εύοσμο, όπως κατήγγειλε η οικογένειά του. Ο πατέρας του υποστηρίζει ότι το παιδί δέχεται εδώ και δύο χρόνια bullying από ομάδα περίπου 10 ατόμων. 

Ο 11χρονος δεν θέλησε να αποκαλύψει στους γονείς του ότι δέχθηκε επίθεση από άλλα παιδιά και ισχυρίστηκε ότι χτύπησε στο σχολείο. Ο πατέρας κάλεσε την αστυνομία και έκανε καταγραφή του περιστατικού, λέγοντας πως οι θύτες που προχωρούν στον σχολικό εκφοβισμό του παιδιού τους είναι επίσης μαθητές, λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Όπως ισχυρίζεται, το σχολείο είναι ενήμερο αλλά δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ακόμα και σήμερα, όπου και πάλι, όπως λέει, δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα γυαλιά που φορούσε.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, που επικοινώνησε με τον πατέρα του μαθητή. Η υπόθεση ερευνάται από το Υπουργείο Παιδείας. 

 

Εύοσμος - Μαχαίρωσαν 11χρονο μαθητή: «Σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά»

Ο πατέρας του 11χρονου μίλησε στο Focus FM για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί το παιδί του και έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά. «Προσπάθησα να δώσω λύση μόνος μου, έχω επισκεφθεί το σχολείο περισσότερες από 25 φορές. Έχω πάει και στην Πρωτοβάθμια. Το παιδί μου έχει υποστεί ξυλοδαρμούς, άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Φτάσαμε στο σημείο εκτός ωραρίου να τον μαχαιρώσουν στη δεξιά ωμοπλάτη» είπε αρχικά ο πατέρας του 11χρονου και πρόσθεσε:

«Στο σχολείο κάθε φορά που ο μικρός διαμαρτύρεται, η δασκάλα τον προτρέπει να συνεχίσει να “παίζει” με τους φίλους του, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό και πολύ κοινωνικό παιδί, που παρενοχλείται ακόμα και όταν βρίσκεσαι μαζί με φίλους του. Κάποια στιγμή που προσπάθησε η γυναίκα μου να το συζητήσει με τη μητέρα ενός από τα παιδιά που δημιουργούν το πρόβλημα, δέχθηκε και η ίδια επίθεση. Σκοπεύω να κινηθώ πλέον νομικά, κατά του σχολείου και παντός υπευθύνου, Τα περιστατικά βίας στα σχολεία πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Ας σκεφτούν όλοι ότι είναι πολύ κοντά στο να συμβεί το κακό στο δικό τους το παιδί». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ