Ελλαδα

Άλμπερτ Μπουρλά: Καμιά διάκριση δεν μπορεί να συγκριθεί μ' αυτήν από την πατρίδα και την πόλη σου

«Την επόμενη δεκαετία, σοβαρότατες καινοτομίες που θα αλλάξουν τον χάρτη των ασθενειών» είπε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
[353002] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΣΡΑΗΛ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΣΡΑΗΛ

Ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρθηκε στην τιμή της σημερινής αναγόρευσής του σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ.

«Ευλογήθηκα να πάρω πάρα πολλές διακρίσεις επειδή μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που κάναμε (το εμβόλιο). Ποτέ όμως μια διάκριση που παίρνεις από τη δικιά σου την πατρίδα, από τη δικιά σου την πόλη δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη. Ξεπερνάει και τις υψηλότερες διακρίσεις από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους μεγαλύτερους φορείς στον κόσμο».

Μ' αυτά τα λόγια, ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ευχαρίστησε για την τιμή της σημερινής αναγόρευσής του σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, σε μια τελετή με κύρια χαρακτηριστικά τη γεμάτη με κόσμο αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και τη συγκίνηση του ίδιου όχι μόνο για τον τίτλο που τού απονεμήθηκε, αλλά και για το γεγονός ότι, περιστοιχισμένος από φίλους και συγγενείς, επέστρεψε στο «σπίτι» του, αφού από το ίδιο Πανεπιστήμιο αποφοίτησε πριν από χρόνια.

Ήταν η παρουσία πολλών οικείων ατόμων στην αίθουσα, συγγενών, μεταξύ των οποίων η αδελφή του και τα παιδιά της, αλλά κι ένα βίντεο για τη ζωή του που ετοίμασαν οι νέοι του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ για να τον τιμήσουν, που περιείχε (και) φωτογραφίες των γονιών του, στους οποίους επανερχόταν αρκετές φορές με ξεχωριστές αναφορές καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. Θυμήθηκε, μάλιστα, τη μητέρα του, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, όταν της έλεγε ότι στο σχολείο είχε κάποια δυσκολία να τού κουνάει το δάχτυλο και να τού λέει: «μη μου λες εμένα ότι δεν γίνεται, εγώ ξέφυγα από τον θάνατο τελευταία στιγμή».

Απ' αυτήν μάλλον κληρονόμησε και την πεποίθηση πως «τίποτα δεν είναι ανέφικτο αρκεί να πιστεύεις και να το κυνηγάς με πάθος», όπως έλεγε, που «παντρεύει» στη μέχρι σήμερα πορεία του με την άλλη πεποίθησή του «ότι η επιστήμη και η καινοτομία μπορούν ν' αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο και να κάνουν ακόμη και το αδύνατο δυνατό».

Μπουρλά:  Χρέος μας να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή

 Με πολλά μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης να είναι παρόντα στην αίθουσα, ο πρόεδρος της Pfizer δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί στο χρέος της μνήμης. «Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή με κάθε τρόπο. Παρακολουθώ πολύ στενά την εξέλιξη υλοποίησης του Μουσείου Ολοκαυτώματος αλλά και τη μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας, που είναι τώρα πάρκινγκ -δεν αξίζει- σε ένα πάρκο που να τιμά τη μνήμη όλων αυτών που βασανίστηκαν σε αυτή την πλατεία χρόνια πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Pfizer.

Κάνοντας αναλυτική αναφορά στη «δύναμη της επιστήμης» και τη δική του βούληση να συνεχίσει να υπηρετεί «διαρκώς νέες προκλήσεις και νέους τρόπους σκέψης και πάντα με γνώμονα την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία» και ορμώμενος από τη βαθιά πεποίθηση ότι στο τέλος η επιστήμη ήταν αυτή που θα νικούσε στην περιπέτεια με τον κορωνοϊό, ο Άλμπερτ Μπουρλά υπογράμμισε πως «δεν πρέπει κανείς να πεθαίνει από Covid με τα φάρμακα και τις θεραπείες και τα μέσα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας».

Επισήμανε δε, ότι μέσα από τις συνεργασίες με κυβερνήσεις, με μη κυβερνητικές οργανώσεις, με συστήματα υγείας, περισσότερα από 3,4 δισ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer έχουν πλέον διανεμηθεί σε 179 χώρες του κόσμου.

Την επόμενη δεκαετία, σοβαρότατες καινοτομίες που θα αλλάξουν τον χάρτη των ασθενειών

Ο CEO της Pfizer υπογράμμισε τη σημασία της συνεργατικότητας προς όφελος της προόδου της επιστήμης και σημείωσε ότι κανείς μόνος του δεν θα μπορέσει να προσφέρει αυτό που όλος ο κόσμος επιθυμεί. «Η επιστήμη εξελίσσεται τόσο γρήγορα και γίνεται ολοένα και πιο συνεργατική γι' αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι ζούμε σε μία περίοδο επιστημονικής αναγέννησης. Τα επόμενα δέκα χρόνια η ανθρωπότητα θα δει σοβαρότατες καινοτομίες που θα αλλάξουν τον χάρτη ασθενειών αυτού του κόσμου. Πρέπει, όμως, να παραδεχθούμε πως μόνο από τα οργανωμένα οικοσυστήματα και τη συνεργατικότητα μπορεί να προοδεύσει η επιστήμη. Κανείς μόνος του δεν θα μπορέσει να προσφέρει αυτό που όλος ο κόσμος επιθυμεί», σημείωσε με έμφαση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ