Ελλαδα

Ισχυρή κακοκαιρία έπληξε την Αττική – Θρίλερ με αγνοούμενο στη Δίρφυ

Προβλήματα στην Αττική

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τις αρκετές περιοχές στη χώρα. 

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία εξπρές που ξεκίνησε από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 18 Μαΐου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων. 

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Αττική εξαιτίας της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού που θα επηρεάσει τη χώρα και σήμερα Πέμπτη (19/5). Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 70 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση τους από δρόμους καθώς και άλλες 11 κλήσεις για άντληση υδάτων παρά το γεγονός ότι οι έντονες βροχοπτώσεις δεν διήρκησαν αρκετή ώρα.

Το βράδυ της Τετάρτης (18/5) η Πυροσβεστική δέχτηκε 10 κλήσεις για άντληση υδάτων και 7 για κοπή δέντρων ενώ απεγκλώβισε 5 οδηγούς που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας.

Μέχρι στιγμής, κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων έχουν γίνει σε Μοσχάτο, Γλυφάδα, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή, Χαϊδάρι, Μαρούσι. Στην Κηφισιά ένας πλάτανος έπεσε στην οδό Κολοκοτρώνη με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου καθώς υπάρχουν πεσμένα δέντρα στο Μοσχάτο και την Καλλιθέα και οι συρμοί σταματούν στον Ταύρο.

Αγνοείται άνδρας στη Δίρφυ Εύβοιας

Στη Βόρεια Εύβοια πλημμύρισαν σπίτια, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τους τεράστιους όγκους βροχής να μεταφέρουν φερτά υλικά. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό άνδρα που αγνοείται στην περιοχή Λειρί στη Δίρφυ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυς κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν, ωστόσο η επικοινωνία μαζί του είναι δύσκολη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που έχουν εντοπίσει ήδη το όχημά του και αναζητούν αυτή την ώρα τον περιπατητή. 

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ