Ελλαδα

Αλεξανδρούπολη: «Το μηχάνημα στον κάδο αναγνώρισε τον άνδρα ως όγκο απορριμμάτων»

Σε εξέλιξη έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξανδρούπολη: Έπεσε σε αυτόματο κάδο απορριμμάτων και ανασύρθηκε διαμελισμένος
Αλεξανδρούπολη: Έπεσε σε αυτόματο κάδο απορριμμάτων και ανασύρθηκε διαμελισμένος © evros-news.gr

Αλεξανδρούπολη: Πώς εγκλωβίστηκε και διαμελίστηκε ο άνδρας στον κάδο. Σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε «λάθος εκτίμηση και λάθος ενέργεια του θύματος» αποδίδει ο δήμος Αλεξανδρούπολης τον θάνατο του 40χρονου που διαμελίστηκε όταν έσκυψε μέσα στον ρομποτικό κάδο απορριμμάτων.

«Μπήκε σχεδόν ολόκληρος μέσα στον κάδο και το μηχάνημα τον αναγνώρισε ως όγκο απορριμμάτων», είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα συστήματα ασφαλείας του κάδου λειτουργούσαν κανονικά.

«Ο ρομποτικός κάδος δίνει ηχητικές οδηγίες απομάκρυνσης πριν κλείσει η πόρτα του» είπε ο κ. Δαστερίδης.

Στην έρευνα που ακολούθησε του τραγικού δυστυχήματος, διαπιστώθηκε ότι μέσα στον κάδο υπήρχε η σακούλα με τα φάρμακα που αναζητούσε ο άνδρας, ενώ βρέθηκε και η συνταγή με το όνομά του.

Αλεξανδρούπολη: Ρομποτικός κάδος ανακύλωσης «ρούφηξε» άντρα  | 17/05/2022 | ΕΡΤ

«Εάν είχε ειδοποιήσει τον δήμο ότι έχασε κάτι μέσα στον κάδο, θα είχαμε πάει για να το βγάλουμε, αφού προηγουμένως θα είχαμε απενεργοποιήσει τη λειτουργία του», πρόσθεσε ο κ. Δαστερίδης.

Ο ρομποτικός κάδος λειτουργεί στο κέντρο της πόλης από το 2009 και όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, είναι κατασκευασμένος με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Ο άτυχος άνδρας ήταν κάτοικος Αλεξανδρούπολης, με καταγωγή από την περιοχή της Ορεστιάδας.

Ο ρομποτικός κάδος έχει απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία που ξεκίνησαν οι αρμόδιες αρχές. «Είναι ένα τραγικό συμβάν που μας έχει συγκλονίσει όλους», κατέληξε ο κ. Δαστερίδης.

Αλεξανδρούπολη: Άνδρας εγκλωβίστηκε και διαμελίστηκε σε κάδο απορριμμάτων - Το χρονικό του δυστυχήματος

Το δυστύχημα σημειώθηκε εχθές, μεσημέρι Δευτέρας, τη στιγμή που ο άνδρας επιχειρούσε να ανασύρει από τον ρομποτικό κάδο αντικείμενο που πέταξε κατά λάθος μαζί με απορρίμματα. Μέρος του σώματός του εγκλωβίστηκε και πιθανόν συμπιέστηκε από το έμβολο του μηχανήματος.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για άστεγο που έψαχνε φαγητό στα σκουπίδια. Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία πρόκειται για άνδρα περίπου 40 ετών, ο οποίος φέρεται να πέταξε κατά λάθος στα απορρίμματα κάποια φάρμακα, τα οποία επιχείρησε να ψάξει να βρει στα σκουπίδια.

Άνδρας νεκρός στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, στον ρομποτικό κάδο

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ