Ελλαδα

Βενζίνη: Ανησυχία πως η τιμή θα εκτοξευθεί στα 3 ευρώ το λίτρο

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρατήριο υγρών καυσίμων
Πρατήριο υγρών καυσίμων © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Νέα άνοδο αναμένεται να καταγράψει η τιμή της βενζίνης τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων.

Άνοδο αναμένεται να καταγράψει ξανά η τιμή της βενζίνης τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου. 

Ο κ. Ασμάτογλου μιλώντας στο GRTimes επεσήμανε ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή την αρχή της επόμενης, η τιμή της αμόλυβδης θα ανέβει κατά τουλάχιστον 0,10 ευρώ».

Παρόλ' αυτά εκφράζεται γενικότερη ανησυχία πως «η τιμή του λίτρου μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 3 ευρώ». Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων σημειώνει ότι «είναι ένα αρνητικό σενάριο που όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Υπογράμμισε, δε, ότι «το σενάριο αυτό είναι προφανώς απαγορευτικό για τον Έλληνα καταναλωτή, για τις υπηρεσίες, για το κράτος και γενικότερα για όλους και για όλα».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος των ΕΝΒΕΘ και ΠΟΠΕΚ, Θέμης Κιουρτζής εμφανίστηκε πιο καθησυχαστικός σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση που η τιμή αυξηθεί, θα χαμηλώσει τον ΦΠΑ η κυβέρνηση».

Ακόμα, αναφερόμενος στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα όπου οι τιμές της βενζίνης είναι υψηλότερες, υπογράμμισε πως «όλα είναι ακριβά εκεί». «Στην αγορά δεν είναι το πρόβλημα η βενζίνη, αλλά η έλλειψη εργατικών χεριών. Όταν κάτι ακριβαίνει, πρέπει να αυξάνονται τα εισοδήματα, αλλά τώρα δεν αυξάνονται γιατί δεν υπάρχουν χέρια για τις επιχειρήσεις».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.