Ελλαδα

Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Τι είναι το blackout challenge που εξετάζουν οι Αρχές

Το κινητό του ανήλικου θα δώσει απαντήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Σύνδεση με το blackout challenge εξετάζουν οι Αρχές.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 14χρονος στα Κάτω Πατήσια.

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του την περασμένη Παρασκευή (13/5), οι οποίοι κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, ήταν αργά για το παιδί, το οποίο είχε χάσει ήδη τη ζωή του.

Το περιστατικό διερευνά η αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο «Blackout Challenge», ένα επικίνδυνο «παιχνίδι» του TikTok, σύμφωνα με το οποίο οι «παίκτες» καλούνται να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Απαντήσεις για τον θάνατο του παιδιού αναμένεται να δώσει το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του, τα οποία θα εξεταστούν από τις Αρχές.

 

 

Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Τι είναι το «Blackout Challenge» που εξετάζουν οι Αρχές

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται έφηβοι προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok.

Οι κίνδυνοι από ένα τέτοιο παιχνίδι είναι σοβαροί καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και να αποβεί μοιραίο.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το TikTok μηνύθηκε στην Αμερική από τη μητέρα ενός 10χρονου κοριτσιού, η οποία ισχυρίζεται ότι η κόρη της πέθανε εξαιτίας του «Blackout Challenge». Η Nylah Anderson από τη Φιλαδέλφεια βρέθηκε αναίσθητη στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, κρεμασμένη από τον ιμάντα μιας τσάντας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις