Ελλαδα

Η Βικτόρια Χίσλοπ αποκαλύπτει τα αγαπημένα στέκια της στην Αθήνα

Γειτονιές που γοητεύουν, καφετέριες γεμάτες κόσμο - Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ (Φωτογραφία αρχείου)
Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Η Βικτόρια Χίσλοπ, με άρθρο της στη Daily Mail, αποκαλύπτει ποια είναι τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα.

Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ αγαπά την Ελλάδα και έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Αθήνα.

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας μέσα από τα βιβλία της, όπως «Η Ανατολή», «Το Νησί» και «Μια Νύχτα του Αυγούστου», δίνει μια γεύση από την Ελλάδα. Μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο της στη Daily Mail, η διάσημη συγγραφέας αποθεώνει τη χώρα μας, παρουσιάζοντας τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα αλλά και τις μονοήμερες που προτιμά να κάνει εκτός πόλης.

Η Βικτόρια Χίσλοπ αποκαλύπτει τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα
Η Βικτόρια Χίσλοπ αποκαλύπτει τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα © EUROKINISSI

Όπως αναφέρει η συγγραφέας κάθε χρόνο περνάει μερικούς μήνες στην Αθήνα, ενώ έχει ένα διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια.

«Μια περιοχή που κάνει τους φίλους μου να με κοιτάζουν με απορία. Σκεφτείτε το ανατολικό Λονδίνο πριν από τον εξευγενισμό, αλλά απέχει μόλις μισή ώρα με τα πόδια από το κέντρο της πόλης».

Οι βόλτες στη γειτονιά της αποτελούν πηγή έμπνευσης για την ίδια και ενημερώνει το βρετανικό κοινό για τα υπέροχα μέρη και τις καφετέριες που αξίζει να επισκεφθούν εκεί κοντά αν ποτέ βρεθούν στην πόλη.

«Έχω δουλέψει πολύ στην Ελλάδα και δεν θα επέκρινα ποτέ την εργασιακή ηθική, αλλά ακόμα κι έτσι πάντα με εκπλήσσει το πόσο γεμάτα είναι τα καφέ πρωί, μεσημέρι και βράδυ. “Μπορούμε να συναντηθούμε για καφέ;”, είναι η κλασική ελληνική πρόσκληση για συνάντηση, οπότε με όλη αυτή την καφεΐνη στον οργανισμό δεν είναι περίεργο που η πόλη δεν κοιμάται ποτέ».

Βικτόρια Χίσλοπ: Τα αγαπημένα της στέκια για φαγητό και ποτό στην Αθήνα

Ανάμεσα στα στέκια που ξεχωρίζει για φαγητό και ποτό, είναι ό,τι συναντά κανείς στη Φωκίωνος Νέγρη που βρίσκεται πέντε λεπτά από το διαμέρισμά της.  «Το Cafe Select είναι ιδανικό για να χαζέψετε τον κόσμο. Το Μαρτίνης σερβίρει το καλύτερο και πιο παραδοσιακό φαγητό. Καθώς μπαίνετε μέσα, στον πάγκο είναι απλωμένες σειρές από μαγειρευτά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από τη λεωφόρο Πατησίων φροντίζει να μην παραλείψει το «Au Revoir», το παλαιότερο μπαρ της Αθήνας. «Είναι σαν ένα μικρό σαλόνι και είναι ανοιχτό μέχρι τις 2 το πρωί, ένα τέλειο μέρος για να πάτε για ουίσκι αργά το βράδυ», λέει η συγγραφέας.

Στο άρθρο της η Βικτόρια Χίσλοπ μιλά και για το Κολωνάκι το οποίο χαρακτηρίζει ως το «Τσέλσι της Αθήνας». «Ένα άλλο σημείο συνάντησης και κόμβος για τους Αθηναίους είναι το Κολωνάκι, το Τσέλσι της Αθήνας και η πιο κομψή εμπορική περιοχή της πόλης».

Βικτόρια Χίσλοπ: Λατρεύει τις ημερήσιες εκδρομές

Οι ημερήσιες εκδρομές αποτελούν μια από τις αγαπημένες συνήθειες της Χίσλοπ. «Η αγαπημένη μου ημερήσια εκδρομή είναι στο Ναύπλιο. Είναι απλά πανέμορφο. Βρίσκεται επάνω στη θάλασσα, με ένα εντυπωσιακό φρούριο, όμορφα ενετικά κτίρια και μια υπέροχη πλατεία. Είναι ένας άλλος κόσμος», περιγράφει γλαφυρά η Βικτόρια Χίσλοπ.

Ναύπλιο
Ναύπλιο © EUROKINISSI

Ένας άλλος αγαπημένος προορισμός της είναι οι Δελφοί. «Είναι ο πιο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα, αλλά και ένας πολύ πνευματικός τόπος. Το γεγονός ότι βρίσκεται στα βουνά και κάτι στην καθαρότητα του αέρα του κάνουν εύκολα κατανοητό γιατί στο αρχαίο παρελθόν του, οι άνθρωποι πήγαιναν εκεί για να βρουν καθοδήγηση από τους θεούς».

Για τη Βικτόρια Χίσλοπ η Ελλάδα είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα. Είναι εκείνο το μέρος όπου αγαπά να επιστρέφει και να ανακαλύπτει όλα τα μυστικά του.

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ