Ελλαδα

Αμύνταιο: «Βίαζε την ανήλικη κόρη του δύο με τρεις φορές την εβδομάδα»

Νέα στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της ανήλικης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αμύνταιο: Αποκαλύψεις για τον βιασμό της 12χρονης από τον πατέρα της. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού ενός 12χρονου κοριτσιού από τον ίδιο της τον πατέρα, στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού, την οποία παρατήρησαν εκπαιδευτικοί, έγινε η αφορμή για να αποκαλυφθεί η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η ιατροδικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, φέρεται να επιβεβαιώνει τον βιασμό. Πλέον αναμένονται και οι εξετάσεις από το DNA στη 12χρονη μαθήτρια για να διασταυρωθεί αν ανήκει στον 35χρονο πατέρα της, προκειμένου να ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Η 12χρονη παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Πλέον, έχει απομακρυνθεί από το οικογενειακό της περιβάλλον και φιλοξενείται σε δομή πρόνοιας.

Αμύνταιο: Βίαζε την ανήλικη κόρη του 2 με 3 φορές την εβδομάδα

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον πατέρα της.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε η δημοσιογράφος Χρυσάνθη Σπανδωνίδου, λέγοντας πως το κορίτσι θεωρούσε φυσιολογικό να έχει σεξουαλικές επαφές με τον πατέρα της κι αυτό προκύπτει καθώς δεν βρέθηκαν από τον ιατροδικαστή ίχνη αντίστασης.

Σύμφωνα με το κορίτσι και όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, ο βιασμός επαναλαμβανόταν 2 με 3 φορές κάθε εβδομάδα και γινόταν οπουδήποτε μπορούσαν να απομονωθούν πατέρας και κόρη, ακόμη και στον στάβλο, όπου δούλευε ως βοσκός ο 35χρονος άνδρας.

Αμύνταιο: «Ο πατέρας βίαζε την ανήλικη κόρη του τρεις φορές την εβδομάδα» © Pixabay

Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών που μίλησε στην εκπομπή, ανέφερε πως κλειδί για την αποκάλυψη της υπόθεσης ήταν η επαφή που είχε το κορίτσι με την ψυχολόγο του Γυμνασίου, στο οποίο άρχισε να φοιτά φέτος, καθώς είναι μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου.

Όπως σημείωσε «επισκέφθηκε κάποια στιγμή την ψυχολόγο που πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα στην σχολική μονάδα. Οι συνάδελφοι είδαν ότι είναι μαζεμένο, προβληματισμένο και φοβισμένο το παιδί. Μίλησα εγώ μαζί του και μετά ζήτησα την βοήθεια των αρμοδίων και έτσι αρχίσαμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι».

«Το παιδί ήρθε σε εμάς φέτος, είναι παιδί πρώτης Γυμνασίου, δεν ξέρω τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να πούμε μπράβο σε αυτό το παιδί που είχε το θάρρος να πει αυτά που είπε, εκμυστηρεύθηκε και “ανοίχτηκε” μετά από παρακολούθηση κάποιων ημερών, ώστε να πει κάποια πράγματα», επεσήμανε η εκπαιδευτικός.

Ο πατέρας της ανήλικης, βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Φλώρινας, καθώς μόλις δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση φέρεται πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΝΤ1

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις