Ο Νίκος Φίλης κατηγορεί την κυβέρνηση για «προβοκάτσια και βασανισμούς» στο ΑΠΘ
«Δημιουργούν συνειρμούς με την Τουρκία του Ερντογάν και τη Ρωσία του Πούτιν»!
Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο ΑΠΘ
«Σχέδια για εκτεταμένες προβοκάτσιες που απεργάζονται οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με συγκεκριμένη μερίδα του ακροδεξιού και φιλοκυβερνητικού καθηγητικού κατεστημένου», ανακαλύπτει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο ΑΠΘ.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Από πέρυσι και με ευθύνη της κυβέρνησης και των Πρυτανικών Αρχών, το ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων, αυταρχισμού και επιβολής της γυμνής βίας. Με εντολές κυβερνητικών παραγόντων, με χειρισμούς του Πρύτανη των ΜΑΤ που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και με πρόσχημα το επί 35ετία λησμονημένο "Στέκι του Βιολογικού", την καταστροφή του και τη μετατροπή του σε Βιβλιοθήκη, έχει στηθεί στη Θεσσαλονίκη μία βεντέτα προκλήσεων που έχουν ως στόχο τη "νομιμοποίηση" στα μάτια της κοινής γνώμης της αποτρόπαιης ιδέας να εγκατασταθεί Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
Πρόκειται για το δεύτερο γύρο του ίδιου έργου που πέρυσι κατέβασε με κρότο το φοιτητικό κίνημα και οι δημοκράτες πανεπιστημιακοί με τις κινητοποιήσεις τους. Αμετανόητη η κυβέρνηση ακολουθεί τις ίδιες μεθόδους που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, στην περσινή κατάληψη. Η Αστυνομία εκμεταλλευόμενη την ένταση και βίαιες ενέργειες για την αναδιαμόρφωση του χώρου που φιλοξενούσε το "Στέκι", εισβάλει στους Πανεπιστημιακούς χώρους, ρίχνει χημικά εν ώρα μαθημάτων και βιαιοπραγεί άγρια απέναντι σε φοιτητές. Εικόνες στα όρια του βασανισμού νέων παιδιών κατακλύζουν το διαδίκτυο και δημιουργούν συνειρμούς με την Τουρκία του Ερντογάν και τη Ρωσία του Πούτιν».
Συνεχίζοντας καταδικάζει « την αστυνομική βία, τις προκλήσεις, τη ρίψη χημικών καθώς και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας που πραγματοποιούν ομάδες ξένες προς το φοιτητικό κίνημα», και καταλήγει: «οι φοιτητές και οι καθηγητές τους θα σπάσουν το φαύλο κύκλο της βίας και της αστυνομοκρατίας. Θα προστατεύσουν το Πανεπιστήμιο ως χώρο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.