- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Λύματα: Μείωση σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Τι έδειξε η ανάλυση των δειγμάτων σε 12 περιοχές
Κορωνοϊός - Λύματα: Μείωση σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Αύξηση στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Χανιά και Βόλο.
Πτωτικές τάσεις, παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 2-8 Μαΐου, σε σχέση με την εβδομάδα 25 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2022.
Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε έξι από τις δώδεκα περιοχές και σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε μία περιοχή.
Κορωνοϊός - Λύματα: Οι τάσεις στις περιοχές
- Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-70%), στην Κέρκυρα (-49%) και στην Αττική (-34%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στη Θεσσαλονίκη (-17%) και στα Ιωάννινα (-16%).
- Αυξητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (+327%), στο Ηράκλειο (+144%), στα Χανιά (+48%) και στον Βόλο (+47%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στην Ξάνθη (+27%) και στη Λάρισα (+21%).
- Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Αλεξανδρούπολη (+2%).
Υπενθυμίζεται ότι στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 6.416 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 27 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της covid. Οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια είναι 196.
Κορωνοϊός - Τα κρούσματα σήμερα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.416. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.371.051 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 651 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 126.929(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.444 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 196 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 101 (51.53%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (48.47%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.635 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 105 (ημερήσια μεταβολή -3.67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 127 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.