Ελλαδα

Μαστοράκου: Κανένας θάνατος από Candida auris – Δεν χρειάζεται πανικός

«Υπάρχουν μόνο τέσσερα περιστατικά στην Πάτρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καθησυχαστική εμφανίζεται η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, για τον Candida auris, συνιστώντας ψυχραιμία.

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για τον Candida Auris, όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Ειδικότερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε πως «δεν χρειάζεται πανικός, δεν υπάρχουν θάνατοι, αλλά τέσσερα περιστατικά στην Πάτρα, στα οποία έγινε αναφορά σε συνέδριο λοιμωξιολογίας».

Να θυμίσουμε πως ο Candida Auris αποτελεί μύκητα που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη σε σοβαρά πάσχοντες, όπως είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ.

Ο μύκητας αυτός επιμολύνει τις επιφάνειες στο χώρο του νοσοκομείου και οι ασθενείς μπορεί να αποτελέσουν φορείς του παθογόνου κατόπιν αποικισμού του γαστρεντερικού συστήματός τους.

Για να προφυλαχθούν οι ασθενείς, λοιπόν, από τον μύκητα αλλά και από κάθε νοσοκομειακή λοίμωξη, είναι απαραίτητη η υγιεινή των χεριών από τα μέλη του προσωπικού, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών και η εφαρμογή ορθών πρακτικών στη διαχείριση των ασθενών είναι πρωταρχικής σημασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ